Új hozzászólás Aktív témák

  • Bondi

    csendes tag

    Na, akkor szerencsétek volt, nekem még a haverom helyett is kellett telefonálnom (vicces volt...), nem beszélve az albérlet utáni rohangálásról.

    Nagy általánosságban annyi, hogy itt jobban számítanak a formaságok még a telefonos munkatársi viszonyban is: először így alright, úgy alright, utána jön az, hogy voltaképpen mit is akarsz, avagy mit akar ő.

    Munkára való jelentkezésnél köszönsz, elmondod a neved (elsőre lényegtelen, hogy úgyse értik), utána jön a többi: mi ügyben érdeklődsz + hol találtad a munkaajánlatot.

    A kérdésekre nyilván nem lehet felkészülni, de a saját válaszaiddal és kérdéseiddel mindig fel tudsz készülni (pl. állásajánlatnál leírják a feltételeket; de mondjuk egy albérlet ügyében főleg te kérdezel). Én a mai napig le szoktam írni néhány szót, vagy legalább fejben összeszedem vázlatosan, hogy mit is akarok, mielőtt hivatalos ügyben telefonálnék. Pl. ha a melóhelyen kell beteget jelenteni. :) Ilyenkor persze vigyázni kell, hogy az első „how are you?” után nehogy reflexből azt feleld, hogy alright. :)

Új hozzászólás Aktív témák