Új hozzászólás Aktív témák

  • Archanon

    őstag

    Fate/stay night

    Tehát, az összes eddigi, amit leírtam róla ( :DDD ), és...
    Nehéz róla elfogulatlanul írnom, mert engem nagyon megfogott az egész úgy, ahogy van, rajzostul, zenéstül, történetestül. Pedig objektíven nézve lehet nem ennyire jó, mint aminek én látom. Régóta vártam már valami akciódúsabb és fantasyra, és meg is kaptam, amit vártam. Teli volt irtó epic harcokkal, valamint a sztori is bizony kitett magáért. Még ha nem is volt túlzottan eleresztve fordulatokkal, és olykor volt néhány lyuk, megmondom őszintén, iszonyat kedvenccé vált. Mondjuk a dolgok hatása nem váltott ki belőlem olyan érzéseket, mint pl. egy Clannad AS, de nem is az volt a cél. A vége sokkal inkább megindító, és "monumentális" volt, bár számomra kicsit lehangoló is. Másban reménykedtem, na. :) De nagyon szép volt.

    Shirou olykor kicsit idegesítő volt a naivságával, meg elég gyakran fetrengett, ennek ellenére talán mégsem annyira "tipikus senkiházi nyamvadék", aki semmit nem fejlődik és végigszerencsétlenkedik mindent a végjátékig. A szinkronhangját meg érdekes volt hallgatni, hogy nem ilyen pökhendi stílussal beszél (Naruto - Sasuke, vagy Bleach - Ishida :DDD ). Fujimura-senseien rendesen behaltam a röhögéstől, Saber-t meg imádom. /Milyen kár, hogy már foglalt avatarnak. :DDD / Na, de egyenként nem megyek végig mindenkin, szerintem jó volt a szereplőgárda.

    Ha csak a rajz alapján kellene megítélnem, simán tízpertíz volna. Kíváncsi voltam mikor találkozok olyannal, ami a Kanon (no meg most már ugye Clannad) képi világával vetekszik, és hát íme, itt is van - bár ez főleg a gyönyörű fényjátéknak köszönhető. Plusz a Fate/stay night előnyére szóljon a karakterdizájn, teljes hörcsögpofaszem és lufifejmentesség... Hurrá! Kicsit talán széles volt a hímneműek válla (no azért még nem egy Hellsing), de ettől eltekintve szerintem minden korrekt, és 'emberi' volt. Ez nálam külön jó pont ugye... :) Egy dolog nem tetszett, az a bizonyos néhány másodperces gagyi CGI dolog, szerintem simán meglett volna nélküle is a sorozat (helyette megrajzolhatták volna). Az animáció egyébként nagyon jó volt, a harcoknál különösen bejött (bár a kardforgatás néha értelmetlen püffölésnek látszott, lehetett volna még látványosabb, ha egy kicsit megerőltetik magukat a rajzolók).

    A BGM abszolút favorit, minden elismerésem, Kawai Kenji ügyes fickó. :R Egyedül az zavart egy kicsit, hogy harczenéből kevés volt, vagy inkább a főtémát ismételgették gyakran, kicsit sok volt a végére. Egyébként imádom, széjjelhallgatom. ^_^ (Szerencsére azért nem egy Elfen Lied, ahol gyakorlatilag az egész OST a main theme-n alapult.) A legvégére betervezhettek volna még néhány el nem sütött számot. Azért ez még nagyon EPIC, és végre nem midi kórus. (Bár nem egy Warcraft III ez se... ;] ) Ettől és ettől meg egyszerűen a hideg ráz. Az openingek egész lightosak, de a kettő közül a második nagyon tetszik. Az ED meg szimplán szép.

    Ohhohoo, és engrish rulz: Avalon - "abaron" (kiejtés) - A barom! :DDD A pap viszont az előzeteseknél egész szépen kimondta a sorozat címét...

    [9/10] - Fájó szívvel, pedig még így is lehet, hogy túlértékelem. Viszont számomra ennyit bőven megért. 10-et nem kap, mert akkor ennyi erővel a Chrno Crusade, Gosick is megérdemelné a 10-est, mert bizony ők is eléggé pengeélen táncolnak nálam.

    ______________________________________

    Fate/Prototype

    Na, ez meg szimplán érdekes volt. Szerintem jó lett volna ezzel a felállással is, sőt, mivel mitológiailag hitelesebb, és a főszereplő, aki körül forog minden, nem hapsi (tetejébe a műfaj nem shoujo), talán még jobban is tetszett volna. Igazán csinálhatnának egy nagyfilmet belőle, megnézném. :U

    ______________________________________

    Fate/stay night: Unlimited Blade Works

    No, ilyet se láttam még, hogy UNIVERSAL logoval kezdődjön egy anime. O.o Berserk moviek meg majd Warner Brothers felirattal fognak. :))

    A film nagyon tetszett, nem semmi, hogy "megcsavarták" a sztorit, és egy tök más irányba ment el. Viszont alig volt 2 óra (5 epizódnyi), így meg nehéz volt elvonatkoztatni a sorozat terjedelmétől, az információmennyiségektől, így talán egy kicsit tömörnek tűnt az egész. Ellenben szerintem simán megállja a helyét önálló filmként annak is, aki nem látta a sorozatot, nincs kapkodás, jól össze van téve, amit elénk tártak, azt lehetett érteni. Mondjuk jobban örültem volna egy huszonrészes feldolgozásnak. :U Az egyéb eltérések egyébként olykor nem kicsit ráztak meg, főleg így, hogy láttam a sorozatot... [aki látta mindkettőt, szerintem tudja miről beszélek]

    Ennek a végkifejlete valamiért jobban tetszett, mint a sorozaté. Szó se róla, a másik is nagyon szép volt, viszont ennél abszolút nem éreztem elégedetlenséget (azon kívül, hogy rövid volt), korrekt befejezés volt.

    A grafika hasonlóan szép, mint a sorozaté, de rendkívül sokat fejlődött 4 év alatt. Még jobb és szebb lett (no meg még több vér, ezt viszont nem tudom miért kellett - nem vérellenes vagyok, csak egyszerűen vicces a Bleach effektus). Ezek után már tényleg nagyon kíváncsi vagyok a Fate/zero-ra. :U

    [8/10]

    ______________________________________

    Tales of Symphonia (+ Tethe'alla Hen)

    Az eddigi Tales of... sorozatok közül ez az első, amire azt mondom, tényleg érdemes lenne megnézni, mert jó. Ja, és nincs haspóló a main hapsikarakteren, így nincs mitől megijedni. Végre. ;] A történet a második évad végére nagyon szépen alakult, a sztori egy része le is lett zárva, viszont még várom a befejező OVA-kat (Sekai Tougou Hen). Elég lightos fantasy történet (kb. ugyanazzal a mozgatórugóval, mint az elődöknél... "jaj, elfogy a mana a világból, mentsük meg"), de végre értelmes történésekkel, aprócska drámával, kedves humorral, szerethető karakterekkel, nem emlékszem milyen zenével (őőő...), egyszerű, de nem csúnya rajzzal.

    A neveken, és azok kiejtésén egyébként jókorát röhögtem. :D A főszereplő srác neve elvileg Lloyd, de mindenki Lojdó-nak mondja. Szuper. Kiscsaj neve Colette, lett belőle Koretto, ez miatt olybá tűnik, mintha Lojdó gyerek folyamatosan köretért kiáltozna. Aztán ott Kratos, mint Küratoszü... :DDD Na jó... a többi még elment, de voltak még érdekességek.

    [6/10] - egyelőre simán jó, és nem is úgy néz ki, mint amit képesek elszúrni, max. megerősítik a hatpontyot, vagy a végkifejlet olyan jóra sikerül, hogy hetet kap. Kíváncsi vagyok.

    ______________________________________

    DearS

    (+Special)

    Néha annyira meg tudok ijedni az engrish egyes verzióitól. :Y
    Alapvetően a történet klisékre épül, de aki szórakozni szeretne, az ki ne hagyja. Kategóriáján belül (romantic, ecchi, comedy, kombinálva egy kis haremmel) szerintem nagyon jó, viszont egy folytatást igazán megérdemelne, nagyon ordít érte. A klisék mögött azért egy rendes történet is lapul, csak még nem bontakozott ki teljesen (sajnos). Kellemes design, elvetemült poénok, szerethető, kedves karakterek, egyedül a főkölyök idegesítő olykor, mikor bevágja a durcát, és idiótáskodik. Ren-chan viszont valami halálian aranyos. :DDD Meg azok a chibi fejek... :C
    (Néha úgy irigylem ezeket a főhősöket, tiszta mázlisták, és folyton hülyék, meg bénáznak... ez annyira tud idegesíteni... :DDD )

    [7/10]

    ______________________________________

    Iketeru Futari

    Majd' másfél órányi tömény elmebetegség, romantikus ecchi komédia, sok jó pillanattal. A rajzstílus igencsak ronda, de olyan fejeket vág benne ez a hiperperverz Keisuke, hogy csak na. :DDD Nekem tetszett, nem is volt túl hosszú, és alaposan megnevettetett. Bár én még folytatnám... :))

    [6/10]

    ______________________________________

    Claymore

    No, a tegnapi folyamán meg kivégeztem a Claymore utolsó részeit is. Egy hangyányit csalódott vagyok, hogy nincs több rész, de talán elviselem. Azért mégsem egy Berserk, azt nehéz lesz überelni cliffhanger terén. :U

    No, de ez az ami nekem való. Dark fantasy... ha jól van megcsinálva, egyszerűen imádom, és ez itt bizony bevált. Egy igazán impozáns történet, remek karakterfejlődéssel (bár ami a fizikális fejlődést illeti, eléggé shounenes - az is, mondjuk nem bántam, szeretem az ilyet), brutális (szó szerint) harcokkal, hangyányi romantikával. Az akciójelenetek szépen koreografáltak, végig izgalmas, a gore elemek meg egyszerűen... ha az ellent csépelik, az engem nem zavar... hoffman kifogásolta a nők torzulását. De...

    SPOILER

                                                                                            A végleges átalakulást én is sajnáltam, de sokkal fájdalmasabb volt
                                                                                           nézni, ahogy hullottak a lányok, nem kicsit durva mód. És lehettek egyesek
                                                                                           bármennyire is mellékszereplők, akik akár meg se szólaltak, a
                                                                                           készítőknek mindig sikerült legalább annyi rokonszenvet teremteni
                                                                                           irányukba [még az úm. gonoszoknál is], hogy egyszerűen sajnáljam őket.
                                                                                           Amikor meg rendes személy, akit ismertünk egy ideje, oszt csúnyán feldarabolták,
                                                                                           hát kész... nincs bajom a vérrel, de ne lányokat trancsírozzanak már,
                                                                                           ez a gyengém. >:-[

                                                                                            Teresa kivégzése meg szíven ütött.

    SPOILER END (hogy nem tudom szemre jól belőni... nembaj, tologassatok. ;] )

    Küreár... jól van... Clare története nagyon tetszett, és a személye is sokat változott a szememben a végére, de valahogy nem eleget. Úgy érzem, ezt csak a folytatásban kapnám meg, ha lesz olyan. [A hangja meg Kuwashima Houko <3 Clannad-ben Tomoyo-ként nagyon megtetszett, szép hangja van.] Raki, a fiú protagonista - már ha lehet egyáltalán annak nevezni - hogy is mondjam... idegesített. Nagy szerepe volt Clare jellemfejlődésében, viszont ő maga abszolút semmit nem csinált azon kívül, hogy hisztizett (jó, szegény volt vagy 13-14, és szörnyű dolgok történtek vele is). Valahogy az ő karakterfejlődése éppen csak elindult, nem haladt sokat. A sorozat alatt egyébként nem igazán derült ki, hogy végül is ki az igazi főellenség, ugyanis elég sokat kavartak... bár lehet sejteni. Priscila története érdekes, kíváncsi vagyok hová fog még fejlődni. Egyelőre káosz.

    A rajzot és az animációt itt is kiemelném, nagyon jól sikerült - mondjuk a szájak megrajzolása érdekes. Az egyének emberszerűen vannak megrajzolva, a tájak nagyon szépek, és az egész hangulata ámulatba ejtő. Olyan igazi középkori dark fantasy. :R A harmadik részben pedig bebizonyosodott, hogy végre egy anime, ahol végre ér valamit a páncél az emberi szúró/vágó fegyverek ellen. A többi más tészta. :DDD A japók elképzeléseit a vérről meg nem értem. Könyörgöm, így (és ennyi) vér senkiből nem spriccel, még ha egy láncfűrésszel nyerbálják, akkor sem. O.o (Jó, talán akkor...) Mintha beszakítanának baltával egy vízcsövet, amiben bazi nagy a nyomás. Ez amolyan Bleach effektus volt. :U A zene nagyon bejött, főleg a nagyzenekari (némelyik kicsit Walt Disney-sre sikerült :DDD ) és a skót dudás dallamok, de amik igazán ütöttek, azok a jóféle rock számok voltak harcok alatt. Az ending theme pedig az egyik legjobb (j-rock?) szám, amit hallottam.

    Bár voltak dolgok, amik nem tetszettek, összességében szerintem egy nagyon nagyon jó sorozat, bárkinek ajánlanám, aki nem ódzkodik a goretől, és a jó sztoritól. Azt viszont nagyon sajnálom, hogy állítólag a sorozat utolsó 7-8 része már nem teljesen a manga szerint halad (mivel anno beérték a mangát), és a legvégére kitaláltak egy hatalmas blődséget az eredetihez képest. Nem arról van szó, hogy nem tetszett, egyszerűen így szinte biztos, hogy nem lesz folytatás, mivel annyira eltér elvileg a sztori, hogy nem igazán lehetne ismét a manga irányába terelni. Amit el tudok képzelni, az egy remake movie, ami immár felveszi a manga szálát, majd egy folytatásként második évad. De lehet még nincs annyi a mangából, ami kitenne egy egész sorozatot, ezért várnak. Remélem terveznek valamit, mert nagyon kéne, és nem akarok még egy Berserk-et.

    [9/10] - Összességében simán. Nagyon élveztem, gyönyörű rajz, fenomenális harcok, jó karakterek (kivéve Raki). A történetre viszont "csak" 8 pontot adnék (bőven "nagyon jó" kategória), de nagyon sok más fölhúzza. :)) A manga meg felvéve az elolvasandók közé, ezt a történetet mindenképp folytatnom kell. Csak egy kis idő teljen el, mert ha elkezdem, akkor a legelejétől köll. :DDD

    [ Szerkesztve ]

    Guild Wars 2: Archanon.6039 ||| http://myanimelist.net/animelist/Archanon ||| ~Dango, dango, dango, dango; dango daikazoku...~ ||| El. Psy. Congroo. ||| Whohhehhje. /,,/, (⌐■_■)

Új hozzászólás Aktív témák