Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    Volt ugye a napokban a problémám, hogy az IINA használatakor egyszerűen túlmelegszik az Air M1 kb 5 percnyi videolejátszástól és ajánlottatok más videolejátszókat, íme a tapasztalatok:

    MPV Player:
    Ugyanúgy verdesi a 100 fokot a proci és throttlingol, szaggat a lejátszás 5 perc után. Egyébként a kezelőfelülete az egyik legrosszabb, amit valaha láttam.

    Elmedia Player:
    Ugyanúgy verdesi a 100 fokot a proci és throttlingol, szaggat a lejátszás 5 perc után. Ezt azért gondos kezek rajzolták és van "Playlist" funkció, ami nagyon hasznos... lenne, ha nem melegedne szarrá a gép.

    VLC Player:
    Ez nem melegíti túl, de nem jól kezeli a színeket (túlszaturál), ezzel szívtam anno Windowson is, ráadásul a kezelőfelület elavult és a klipek közötti váltásnál megakad a lejátszás fél másodpercre, az egész élmény pont olyan, mintha 15 évvel ezelőtt lennénk.

    MacOS Preview:
    Minden szipiszupi, színek a helyükön, nincs túlmelegedés, nincs megakadás, egyszerűen gyönyörűen viszi a megnyitott klipeket, csak ez nem egy teljesértékű lejátszó, nem is arra van kitalálva.

    QuickTime:
    Ugyanaz, mint a Preview app, ez sem egy teljesértékű lejátszó, nem tud egyszerre több klipet megnyitni, mindet feldobja önálló ablakban. Hülye, mint a segg, de legalább a színek rendben vannak.

    Eddig eléggé meg vagyok lőve, mert gondolom az IINA, MPV és az Elmedia is ugyanazt a motort használja és nem tudom hol lehet a hiba és miért műveli ezt a szarrá melegedést. Az eltérő színekre talán akad megoldás, de ebbe most egyelőre nem ástam bele magam, most azt akarom, hogy legyen egy normális videolejátszóm, ami tud Playlist módot, nem válik izzó vasdarabbá tőle a gépem és persze legyen natív M1 támogatása.

Új hozzászólás Aktív témák