Új hozzászólás Aktív témák

  • agent_k

    őstag

    Dodi neked is beesett egy bmw? Ma én is csináltam egyet. Én is bmw-s vagyok (e46) szivesen foglalkozok velük. A fekete egyébként is hálás szín ebből a szempontból, mert szépen lehet dolgozni és a végeredmény is lenyűgöző. Már csak a kocsi miatt is.

    Egyszembe jutott egy kérdés. Sokat olvasom, hogy meg lehet égetni a lakkot. Hogy? Mit csinál vele a delikvens, hogy megégeti a felületet? Kevés víz? Nagy fordulat (2000-2500 vagy több)? Vagy?
    Leírom én hogy csinálom. Nagy műhely titkot talán nem árulok el vele...

    - A durva pasztát/durva korongot 1100-1200-as fordulaton használom, közepes mennyiségű vízzel. Ezzel egyöntetűen finom karcos lesz az egész, a mélyebb karcok eltünnek, a nagyon mélyek finomodnak a felület fényes lesz. A maradék anyagot mikroszálassal letörlöm.
    - A középfinom pasztát és közepes korongot 1500-1600-as fordulaton használom, némileg több vízzel. Soha nem hagyom kiszáradni. A felületről eltűnnek a finom és durva karcok is. A lényeg a hologram minimális lesz vagy el is tűnik.
    - A felületen marad középfinom eldarabolt pasztát fenn hagyom és a legfinomabb tojástartós koronggal bejezem a műveletet. Kb 1700-1800-as fordulatot használok és igen sok vizet. Ettől kifényesedik a felület a legutolsó hologram nyoma is eltűnik, tükrös lesz a felület.

    Majd nyilván wax. És kész.

Új hozzászólás Aktív témák