Új hozzászólás Aktív témák

  • kacsa7

    őstag

    válasz AthlonXP #42535 üzenetére

    Atyaég, ott nagy bajok vannak. Csak hogy tisztázzuk. Az RCA semmi másra nem szolgál, csak hogy elvidd a hangot egy erősítőbe. Nem tud előerősített jelet kiadni, amivel hangszórót lehet hajtani.
    Amivel a hangszórók hajthatóak, az vagy egy külön erősítő, vagy a fej beépített végfoka, amelynek kivezetései az ISO csatlakozó 8 lábán vannak. 4 az első csatornáké, 4 a hátsó csatornáké vagy subwoofer-é. Annak ellenére, hogy a PIO nagy marketingben nyomja, túl sok köszönet nem lesz benne, ha fejről hajtod a subot. Szarul fog szólni és feleslegesen terheled a fej végfokát. Ennek ellenére ha mindenképp ezt akarod, akkor legalább azt csináld, amit ír is a könyv a 16. oldalon...
    "When using a subwoofer of 70W (2ohm), be sure to connect the subwoofer to the violet and violet/black leads of this unit. Do not connect anything to the green and green/black leads."
    Tehát kösd rá az ISO csatlakozó lila(pozitív) és lila-fekete(negatív) kábelére a nyomót. A Zöld és zöld-fekete kábelre pedig semmi ne legyen kötve. Ezt nem tudom, hogyan lehet kivitelezni anélkül, hogy elvágod a kábeleket, ami meg egyenesen gari vesztéssel jár... Persze autó csatlakozó oldalról is el lehet vágni, de az meg pláne sufni...
    Az egyszerűség kedvéért a képen a bal oldali csatlakozóban keresd a színeket...
    Amúgy az ISO csatlakozó kiosztása így néz ki.
    Látva, hogy abszolút fogalmad sincs az egészről, én nem próbálkoznék a leírt dolgokkal, mert ha leégeted a verdád, azt bánni fogod... Ráadásul nem is tudom milyen nyomót akarsz hajtani, mert a 70W ami a valóságban kb. 40W jóformán semmire nem elég.

Új hozzászólás Aktív témák