Új hozzászólás Aktív témák

  • simi811118

    aktív tag

    válasz kacsa7 #51879 üzenetére

    Műszakolok, autóba sem minden nap ülök, így várnotok kell ;]

    Minden maradt, ami eddig is volt, csak a fej lett cserélve, sőt, ugyanazokat a beállításokat (x-over, t.corr) használom mint az előző fejnél.

    A szett erő gain-ekkel eddig nem voltam teljesen elégedett, így egy kalap alatt azokat is állítgatom.

    Tehát akkor a fejről (Alpine UTE 92BT) :

    - Nos, amiket már face-n is írtam, BT-je igencsak rendben van, zenét nagyon jó minőségben streamel, és eléggé telefonálásbarát.
    - Kompatibilis a 9853-as fej távjával, így ez maradt is az autóban.
    - Kijelző - mint már egy pár éve az alap és közepes Alpiknál - gagyi. Egyszerűen ez a 16szegmenses, alig pár digites "valami" ma már égés tőlük - gondolom az alacsony árnak ez volt a hozománya.

    A két fő - legjobban világító - gomb (Source és audio menü) nagyon hamar le fog kopni - ezt kb ránézésre mondom - és ezért is jó, hogy távirányító kompatibilis, így lehet kímélni ezeket. A többi gomb rendben van, normálisan lakkozottak, helyükön vannak, nem lötyögnek.

    - Pendrive olvasás OK, de csak FAT32-t tud, Kenwood KMM az NTFS pen-t csuklás nélkül megette.

    - Menüje : hiányoznak a menthető DSP beállítások (Akinek volt 98xx feje, tudja miről van szó), és kicsit túl is lett zsúfolva pl a 9853-hoz képest. Pl : X-over-nél minden egyes dolognak külön menüpontja van, amibe be kell lépni. Előző fejnél pedig külön dedikált gombnok voltak.

    - DSP : szinte ugyanazt tudja mint a 9853, de néhány dolog van ami fejlődött, pl 9 sávos az EQ, és minden sáv 1/3-ad oktávonként léptethető, tetszőleges frekvenciára, + minden sávnak van állítható Q factor-a is. Viszont az időkorrból eltünt a milisecundum - os állítási lehetőség, csak cm és inch van (nekem az idő volt megszokva, nem pedig a cm, ezért ez most furcsa).

    - Tunerje erőkúrán esett át, tisztább és jobb vételt biztosít.

    - Nagyon sok színt tud, kijelzőre és gombokra egyaránt, és így bármilyen típusú autóba jól illeszthető.

    - HANG (((Amit eddig hallottam))) : a 9853-ashoz képest természetesen visszalépés, hiszen az korának egyik High-end készüléke volt, ez pedig csak középkategória. Ugyanazon beállításokkal a magas valamiért jobban ki van emelve, de jobban is részletez, bár a hangja hűvösebb kissé. Közepei nálam rendben vannak, legalsóbb szegmensei kissé egyhangúak. A női énekesek hangja enyhén "digitálisabb" lett.

    Verdikt : aki régi - nem USB-s, BT-s, lossless lejátszós - SQ gépét cserélné ilyenre, annak sztem csalódás lesz. Aki alsóbb kategóriából lépne ide, annak óriási előrelépés lesz az, hogy beállítások terén szabad kezet kap (időkorr, 9sávos EQ, aktív keresztváltó)

    Vetélytársának én kb Clarion CZ703-at tartanám. Ilyen tudással más fej most nem jut eszembe, ennyiért főleg nem.

Új hozzászólás Aktív témák