Új hozzászólás Aktív témák

  • konzumpro

    Topikgazda

    válasz rasotamas #8813 üzenetére

    Vízkő ellen jó a DM-es Denkmit is, vagy az evőkanál citromsav egy pohár forró vízben feloldva, beleöntve fél tartály vízbe. Kb. ugyanannyiba kerül a mostani citromsav árakkal, olyan 120 forint egy vízkőmentesítés. A Denkmit 5 alkalomra elég azt hiszem.

    Vízlágyításhoz van pár alternatíva, egyik a szűrőkancsós víz, nekem bevált, legolcsóbb Brita-kompatibilis szűrőt veszem mindig a Tescoban, 1000 forint alatt volt eddig darabja, egy hónapig elég. A gyári szűrők sosem bírják három hónapig. Persze a kancsó is pénzbe kerül és variálják, nehogy kompatibilis legyen egyik a másikkal. A lényeg hogy ne legyen visszasózós a filter, mert akkor lerakódik a visszaoldott ásványi anyag (leginkább magnézium) a gépben. Az utángyártott kávégépbe való szűrők is jók ha sikerül buborékmentessé tenni és átfolyik rajta a víz, jól zár a tömítése, megfelelően illeszkedik.

    Van olyan is hogy utántöltőt árulnak a szűrőpatron újratöltéséhez, ehhez némelyiket meg kell fúrni, kimosni a kevertágyas/szenes gyantát és betölteni az újat kis tölcsérrel, lezárni szilikondugóval. Ezt még olcsóbban meg lehet úszni pálinkafőzéshez való gyantával, kis tölcsér és dugó sajátlábon történő beszerzésével...

Új hozzászólás Aktív témák