Új hozzászólás Aktív témák

  • Gépötty

    senior tag

    válasz Petyus87 #3278 üzenetére

    Azért ezeket a "márkákat" még gyártmányonként se vegyük egy kalap alá!
    Concorde mint gyártó nem létezik. Ez egy befektetői csoport. Páran (vagy egyetlen ember) összedobja rá a pénzt, hogy legyártasson kínában ezzel a névvel termékeket (ilyen a magyar MyAudio is, de ha megvan a SAL és az M.N.C, akkor ez nem ismeretlen előtted, de van ilyen rengeteg, szerintem a piac 70%-a ilyen címkéztető cég). Nem is biztos, hogy ugyanabban a gyárban készülnek a termékek, sőt!
    A cég képviselője elmegy egy szakkiállításra, és leszerződik a kínai beszállítóival, akik a kívánt márkanévvel gyártják le neki a termékeket.
    Pont azért, mert sem egy követhető fejlesztési folyamat, sem egy egységes minőségellenőrzési rendszer nem áll az egész mögött, nem lehet következetesen azt mondani, hogy az adott márka termékei jók. A forgalmazó sem tudja, igazából az ő hozzáértésén múlik a te örömöd, vagy bánatod. Lehet, hogy a te telefonod jó, aki előtted/utánad vásárolt ilyet, meg szidja, mert fizikailag mást kapott.
    Jó példa pont az ajánlott G1W kamera, amit forgalmaztak Concorde néven, illetve aminek volt olyan szériája, ami bal oldalon homályos képet rögzített. Később ezt bejelentés nélkül kijavították. Namost ez visszafelé is működik ám, és ezalatt nem az azonnal észrevehetően gyengébb minőséget értem, hanem esetleg a felhasznált alkatrészek olcsóbbra cserélésével lecsökkenő élettartamot. Minden ugyanaz, csak mégsem.

    Azt hitted felnőttél, közben csak a játékaid lettek drágábbak

Új hozzászólás Aktív témák