Új hozzászólás Aktív témák

  • [CS]Blade2

    addikt

    Korábban már írtam ide a következő problémával:
    Minden nap, amikor először bekapcsolom a gépet, eldobja magát különböző hibakódú kék-halállal. Legtöbbször HDD hibára utal, vagy összetettebb, de volt memória hibára utaló, valamint néha 800x600 fogad, mert nem tölti be a VGA drivert, ami megint csak lehet, hogy HDD vagy memória miatt, ellenben külön külön tesztelve, minden jó, sőt, ha eldobta magát 1-2x-el, utána már rendesen működik, ahogy kell.
    Egy Chieftec 550AB A tápról megy a cucc, Asus P5B lap, E4300 és 4db 1GB-s kingmax ram. Ezek szarrá voltak tuningolva, de pár hete visszatettem alapértelmezettre, hátha ezzel van gond, de nem segített. Egy 320-as és 1TB-s samu HDD van bent, a két SATA kábelt pár napja kicseréltem újakra. A VGA 9600GT, meg van egy kártyaolvasó, de attól is megváltam pár napra, hátha, de semmi.

    A tápon kívül a SB (SATA, PCI)-re gyanakszom a lapon. A tuningnál annó a topicban az volt az elfogadott, hogy ezt fix 1.5V-ra kell állítani, mert auto-n eltérhet a lap. Ennek lehet adni auto-n kívül 1.5V-ot, 1.6V-ot, 1.7-et és 1.8V-ot. Az 1.6V-ot már pirossal jelöli.
    Azon gondolkodom, hogy esetleg itt lehet valami gebasz, hogy az évek során sérült a lap vagy a táp, és nem kap elég kakaót indulásnál.
    :F

Új hozzászólás Aktív témák