Új hozzászólás Aktív témák

  • Borisz76

    veterán

    válasz w.miki #31279 üzenetére

    MILYEN ESZKÖZÖKRE VAN SZÜKSÉGE AZ ADÁS VÉTELÉHEZ?

    A digitális földfelszíni televíziózás európai szabványa a DVB-T (Digital Video Broadcasting -Terrestrial).

    A digitális földfelszíni adás vételéhez szükséges eszközök:

    A régebbi tévékészülékekhez: jelátalakító készülék, dekóder (set-top-box).

    Olyan televíziókészülék, amelybe már gyárilag beépítették ezt a jelátalakító berendezést (DVB- T MPEG-4 tuner).

    Minden esetben megfelelő antenna.​

    HOGYAN VÁLASSZON ANTENNÁT?

    Az antennák többsége könnyen összeszerelhető és a hozzátartozó elemek kézzel rögzíthetők. Mivel a jó illesztés fontos a vétel minősége miatt, az antenna szimmetrizálóval (jel összehangolóval) is rendelkezik. Ez segít hozzáigazítani az antenna ellenállását (jelveszteséget) a koaxiális kábel ellenállásához.

    Laikusként sokszor csak az ár alapján tudunk antennát választani, pedig ez csak egy szempont. Fontos ezen túl, hogy az antenna megfelelő minőséget nyújtson, esztétikus legyen, tartós és könnyen összeszerelhető.

    A zavartalan vételhez jó állapotú antennára van szükség, amely alkalmas az UHF (Ultra High Frequency) frekvenciatartomány vételére. Ez a rádióhullámok 300 MHz-től 3 GHz-ig terjedő skáláját jelenti.
    A Nemzetközi Távközlési Egyesület (ITU) ajánlása alapján a kiválasztott antennának legalább 10-12 dB nyereséggel (jelvételi képesség, erősség) kell rendelkeznie a teljes UHF sávban a 21-69-as csatornákon (470-862 MHz).

    Az alábbi antennák alkalmasak az UHF sávban (21-69-es csatorna) működő adások vételére. Nagy nyereségük lehetővé teszi az adótoronytól távol eső helyekről is a digitális adások vételét. Paramétereik és funkcióik a felhasználhatóságot illetően professzionálisak. Könnyen összeszerelhetők, a hozzátartozó elemek kézzel rögzíthetők.

    LTE szűrős DVB-T antennára abban az esetben lehet szükség, amennyiben a korábban jó vétel hirtelen elromlik, kockásodás, kép megállás vagy teljes vétel kiesés tapasztalható. Ilyenkor érdemes utánanézni, hogy a vételi hely közelében nem indított-e valamelyik mobil szolgáltató LTE szolgáltatást. Ha igen, akkor nagy valószínűséggel ez zavarja az eddig jó DVB-T vételt.
    Az itt található Funke antennák az eddig használt beltéri vagy ablak melletti, erkélyre szerelt kültéri antennák helyett alkalmazhatók, amennyiben biztosra vehető, hogy LTE szűrőre van szükség a továbbiakban.

    Forrás

    [ Szerkesztve ]

    Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html

Új hozzászólás Aktív témák