Új hozzászólás Aktív témák

  • inf3rno

    nagyúr

    válasz Vismajor01 #38101 üzenetére

    Szerintem nem lehet 20 évre tervezni az ingatlan piacon vagy a hitellel. A svájci frank hitellel sokan megborultak, aztán ott van, hogy most egyik percről a másikra duplázódtak meg az ingatlan árak. Bármikor jöhet az, hogy megrogyik az ingatlan piac, és több hitelt kell törlesztenetek, mint amennyit a házatok ér. Szóval én mindenképp olyan alacsonyan tartanám a hitel összegét, amennyire csak lehet.

    A C terv, hogy eladjátok a lakást, vesztek egy házat, aztán ha tényleg megy a gyerek egyetemre, akkor összefogtok más szülőkkel, és közösen vesztek egy lakást, amiben ellehetnek a gyerekek az egyetem alatt. A közelség jó tanulás szempontból a gyereknek, a panoráma meg csajozás szempontból.

    A D terv, hogy eladjátok a lakást, vesztek egy olcsóbbat az egyetemhez közel, azt kiadjátok drágán, mert mégis az egyetemhez közel van. A két lakás különbözetéből, CSOK-ból, stb. vesztek egy házat, a hitelt meg törlesztitek a lakás bérleti díjából.

    Az E terv, hogy eladjátok a lakást, felépítitek a házat. Aztán 20 év múlva, ha kirepül a gyerek, akkor eladjátok a házat, és vesztek két lakást, mert gondolom nem akartok ketten élni egy bazi nagy családi házban.

    Buliban hasznos! =]

Új hozzászólás Aktív témák