Új hozzászólás Aktív témák

  • inf3rno

    nagyúr

    válasz Inhouse #39038 üzenetére

    Mi pont a változó minőség miatt veszünk ritkán ilyesmit. Az esetek harmadában talán jó. Érdekes módon a görögdinnye még ennél is rosszabb statisztikát mutat, azt sem nagyon veszek már, vagy akkor semmiképp nem szupermarketben, hanem inkább utcai árustól.

    Ananásznál szoktam nézni, hogy mennyire érett és mennyire penészes, annál olyan nagy meglepetések nem érnek. A nyelv lemarásnak nem tudom mi az oka. Elvileg van olyan enzim az ananászban, ami fehérje bontó, és talán az marja le, de akár más is lehet az oka. Nem derült ki a számomra. Én évekig ettem ananászt rendszeresen, és sosem volt ilyen gondom, aztán az egyiknél durván szétmarta a nyelvét az egész családnak. Talán az is lehet, hogy fajta függő ez a hatás, passz. Azóta valahogy leszoktunk róla. A konzervnél szerintem ezek az enzimek elbomlanak mire ideér, vagy talán hőkezelik, és azért inaktiválódnak. Elvileg a mangó is képes ugyanerre, de nekem még azzal sem volt bajom.

    A gránátalmánál is volt, hogy rohadt volt a közepe a sparosnak. A mangónál szintén. A kókuszdiónál már lehet szűrni, mert ha elreped és emiatt megerjed, annak jellegzetes szaga van. Azt talán még vennék, de a szupermarketekben szinte mindegyik repedt. Piacon lehet abból jót találni néha.

    Buliban hasznos! =]

Új hozzászólás Aktív témák