Új hozzászólás Aktív témák

  • Aprósólyom

    addikt

    válasz MasterDeeJay #86081 üzenetére

    Visszacsekkoltam magam. A PCIe power nem is micro-fit, ahogy írtam, hanem mini-fit csatlakozós. Elnézést. :((( :R
    Nagyobb áramra van specifikálva, (a csatlakozó anyagától és az érintkezők számától függ, hogy mekkora áramra, de 8 pin esetében legalább 7A-t tudnia kell a csatlakozónak) ellenben ahogy megfigyeltem, tipikusan AWG18 kábelt használnak, ami csak 5A-re hitelesített. Az PCIe 8PIN esetében ~180W, 6PIN esetében 120W.
    Úgyhogy a csatlakozó bírja és nyilván kibír a vezeték is többet. Az én tapasztalatom szerint viszont a túlterhelés mértékében és időbeni függvényében a kábel elridegülhet, bebarnul/elszenesedik.

    Második képen +11,45V... A guglizások alkalmával látom, hogy az ATX alsó határa +11.4V :) Jól megvan terhelve az az FSP táp. :B
    Végül is el tudom képzelni, hogy bírja, hiszen áganként/kábel korbácsonként is azért túllövik az over current protection szintjét, viszont tartósan biztos nem érdemes így megterhelni, hiszen a tápegység alkatrészei méretezve vannak adott teljesítményre.
    Én emiatt pl. úgy választok tápegységet, hogy a PC tipikus terhelése közben legfeljebb a tápegység 80% +/- 5% teljesítményét érje el. De ez az én teóriám. :B

    Akik sűrűn csatlakoztatnak PCIe power csatit, ugyan azon a tápon, azok csak óvatosan, mert ahogy nézem a specifikációt, tipikusan 30 le/fel csatlakoztatási ciklusra vannak hitelesítve Molex "PCIe power" mini-fit csatlakozók. Nem is tudtam.
    Így elsőre picit kevésnek tűnik a 30, bár kétségtelen, hogy az átlag felhasználás esetében elégségesnek kell lennie.

    Jevons paradox

Új hozzászólás Aktív témák