Új hozzászólás Aktív témák

  • MiklosSaS

    nagyúr

    Fincsibe, Sárkány, Meti meg balfaszbukfencLaci:

    Egész életemben másnak melóztam, húzztam az igát rendesen, szó nélkül mindig közben arról ábrándoztam hogy egyszer eljön az a nap is amikor magamnak fogok dolgozni. Kb másfél éve eljött az a nap. Amikor elindultam ezen az úton az hittem "robbantani" fogok a villanyszerelés/tervezés-ből, visszont a sors trollkodott velem elég rendesen. Most a melóm 80-85%-a abból áll hogy más cégeknek CNC gépeket szervizelek, minta darabot készitek meg hasonló. Vagyis ugyanaz a munka amit akkor végeztem amikor mérnök voltam a kisebbik cégnél.
    Istennek hála szépen indult minden és jól fizet (£30-50/h) szóval van mire alapozni. A baj az hogy egyelőre hárman csináljuk, én és két technikus akiket felvettem. Van még pár alkalmi melós akiket akkor hívok amikor szûkségem van rájuk. Szóval, még kell egy kis idő hogy tudtam azt hogy stabilan megy minden, és akkor alkalmazni tudok egy elektronika ès egy gépész mérnököt. Onnantól kezdve kevesebb mint a fele időmet fogok munkával tölteni.
    Kis idő kell még....max 1 év. Igaz, szép és kecsegtető az igazgatói szék..de akkor is csak szolga lennék és le kellene mondjak az álmaimról.
    Nemet fogok mondani szerdán. Ha 40 évesen feladom, lehet többé nem lesz lehetőségem újra belevágni. Nem tehetem....el szeretnék érni pár dolgot az életben...csak sajnos nem megy áldozat nélkül. Én anno a semmiről indultam..csak egy mérnöki diplomám volt semmi több...lassan de lassan közelebb érek a célhoz. Szóval jól van ez.

    Meg aztán én egy nyafogós természetü ember vagyok..ha esik az a baj, ha süt a nap az a baj. Akkor is jajgatnék ha fele ennyit dolgoznék. Nehéz eset vagyok ezért sokan nem is birnak.

    Ennyi, kanyarodjuk vissza a kocka dolgokhoz. Mi érné meg jobban nekem:

    1. Vegyek egy csoda SSD-ét ( NVME, pcie 250-260 gb) a nagy gépbe és a mostanit rakjam bele a laposba. Ez £100-120 körül volna.

    2. Tartsam meg a mostanit hiszen rendben van, MLC, van még rá 3 év garancia és vegyek valami olcsóbb 250 gb körüli sima sata ssd-ét a laposba oszt csókolom. Ezt megusznám olyan £50-60-ból?

    Tehát?

    ~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~

Új hozzászólás Aktív témák