Új hozzászólás Aktív témák

  • HSM

    félisten

    válasz norbert1998 #133796 üzenetére

    Értem. Mondjuk erre az óriási problémára az 1+3-on annyi a megoldás, hogy kitűzöd a tárcsázót/üzenets appot a feladatváltóban, és akkor sosem zárja be, mindig memóriábl aznnal ott van minden... 6GB rammal különösebb gondot nem okoz az a plusz pár 10MB. Amúgy meg ha nincs ott, akkor is hamarabb betölti, mint ahogy lemegy az 1X-es animáció, a 0.5-ösnél már nem, de lol, az nálam már kb instant bevillanás kategória... :C

    A kijelző... Vigyázz ezzel az első benyomással. Oké, DCI-P3 módban egészen elmegy az 1+3 amoled-je is, de pl. a gyári alap kalibrációval olyan pszichedellikus színei vannak, mint az állat, pedig csak a széles színlefedettség nem ideális kezelése teszi... Pedig úgy a legkevésbé fakó, csakhát az már ez a kategória: [link].

    Szóval azért látom létjogosultságát a mai világban is még a sima sRGB lefedettségű kijelzőknek is. Oké, kicsit "fakóbb", de rengeteg tartalom is ilyen, valamint annyira sokat nem ad hozzá az élményhez a szélesebb színtér, pl. az asztali monitorom is csak sRGB, és eszem ágában se lenne lecserélni emiatt.

    Ami viszont óriási gond a pentile AMOLED-el ebben a 400ppi magasságában, hogy baromira nem elég éles. Nem kellemes a szemnek pl. olvasni rajta kis betűméret mellett. Képeknél nem olyan feltűnő, de szövegeknél nagyon. Sokszor csak emiatt kell dolgokba belenagyítsak, és hasonlók. Sokkal kellemesebb volt a régi Xperia P LCD-jén olvasni, az egyetlen baja a kis fizikai méret volt (4"), de most sem fér több minden az 5,5"-ra, mert nem élesebb valójában. Pedig az Xperia P csak 275 ppi volt... [link]
    Oké, egy QHD panel pl. egy S9-ből oké, ez a FHD körüli pentile Amoled-ekre vonatkozik így 5,5-6" környékén, az pont ez a 400 ppi magassága.

Új hozzászólás Aktív témák