Új hozzászólás Aktív témák

  • MiklosSaS

    nagyúr

    válasz Trebron09 #3033 üzenetére

    Ejjj, ha beneznel az angol es roman forumokra, hogy mit birjak dicserni azokat a haswell processzorokat, mintha maga Szent Peter kuldte volna oket, mintha 100 % hozna az ivy/FX-hez kepest. Pont most kinlodok az alvassal es kozben olvastam az egyik roman forumon hogy huuuu de jo, megyen az 5.9 ghz leghutesel. Wooow, csak annyi a galiba hogy 2 magon HT OFF, na ennek mi a lenyege ? Nalam is ment leggel az 5.2 ghz mind a nyolc szalon megsem csinaltam ennyi felhajtast, pedig csak egy "csoro" FX.
    A masik angol gyerek (19 eves) pozolja magat a faxbuukon asus maximus VI extrem alaplapal meg 6 (igen 6 darab) 4770K processzoral. Indul a tuning, a 6 ghz leggel 1 szalon meg HT OFF. Kivancsi vagyok hany napja van a gyereknek ledolgozva. Na amig az ilyenek nem valtoznak az intel bacsi sem fog csodbe menni.

    @SantaParipa: Nalam most ugy van hogy a 2 ventit a huton az alaplap vezerli, es tobbit meg igy raktam be: 6 darab a kezi vezerlesu fan controoler (Isteni darab) es meg van 2 ami az alaplapra van kotve. Na ezt szeretnem ha igy maradna ha belemegyek a dologba.
    Az 1150-ben ha jol tudom (nem 100% ) van a haswell aztan jon meg egy haswell refresh. A broadwell mar mas tokozast kap ha hihetek a tagnak akivel beszeltem.
    Szerintem most a legjobb befektetes kek vonalon az a 1155 olcson (ivy vagy sandy) mivel max 10 % plusszba a 1150-hez kepest. Masik dolog hogy meg azert az 1150-ek amiket olvasok roluk vannak meg par gyermekbetegsegei is, meg az alaplap arak is enyhen szolva tulzas.
    Az AMD vonalon meg AM3+, FM1 nincs, FM2 meg gyenge. En szerintem FM2es platform eleg gyenge, meg egy kisebb i5-nek a szintjet is nehezen hozza be. Ja, van benne jo grafika ?! Amig nem tudja hozni egy 7770-es szintjet addig szerintem nem lehet "jo" grafikanak nevezni. A masik baj az hogy a processzorok harmat gyengek meg.
    Az AMD oldalon szerintem a legnagyobb problema az a fogyasztas. Szerintem ha nem volna olyan magas mar regen lattunk volna 8 magos APU-kat, ami minimum a mostani FX volna cpu eroben, plussz valami kis grafikaval megtoldva. De az kn 125-rol vagy 160 W-ra, ami nem tesz jot a marketingnek miveel a 4770K egy belepo szintu grafikaval csak 87 W-ot zabal.

    [ Szerkesztve ]

    ~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~

Új hozzászólás Aktív témák