Új hozzászólás Aktív témák

  • Habugi

    addikt

    válasz MrM94 #35709 üzenetére

    Igen, ebből a szemponból teljesen igazad van! :R

    Mások számára esetlegesen érzékenyebb témákat is érinteni fog ez a postom, kérem senki semmit ne vegyen magára.

    Bevallom az elmúlt pár napban nem egy posztot írtam különböző topicokban, aminek a végéről lemaradt egy dolog, egy olyan dolog ami ezen posztok mibenlététől függetlenül talán mindegyiknek a legfontosabb része lett volna, ez pedig nem más mint az, hogy tisztelet a kivételnek! :K
    A jövőben sokkal jobban fogok erre figyelni, az általad leírt példa is azt igazolja, hogy erre nagyon nagy szükség van. Mivel a topicban is jelen van 18éven aluli, utólag is elnézést kérek az általánosítás miatt.

    Eleve ha a szívemre teszem a kezem, azt kell mondjam, általánosságban az én szavaimból nem szabad messzemenő következtetéseket levonni, manapság nem.
    Szeretem azt hinni, hogy a maga realitásában élem meg a világot ami körülvesz minnyájunkat, úgy hogy emellé közben reális önkép is társul. Az esetek többségében semmi mást nem teszek, csak mint ahogy mondás is tartja, csak magamból indulok ki. Pontosan emlékszem mit és hogyan éltem meg/láttam tizenévesen, emlékszem az akkori világra kristály tisztán, ami a legfontosabb, tizenéves fejjem, mivel így éltem meg máshogy nem is tudnék..

    Az a helyzet, hogy amikor az én/mi generációnk 18éves volt, már akkoris elmondható volt hogy például apáinkhoz képest mennyivel lassabban komolyodtunk meg. Amikor én 18éves voltam, a szellemi/felelősségbeli dolgokban kb olyan szinten voltam kompetens, mint apáink a maguk korában cirka 14évesen, hozzáteszem, kalandos gyermekkorom lévén a korosztályomban még egy elég "érett" valakinek számítottam.

    Mint ahogy az a privijeinkben is megpedzegettem már párszor, elég lesúlytóan látom a jövőt. Az elmúlt 20-30 évben ugyan rengeteget fejlődtünk technólógiailag, de ennek hatalmas ára volt. Olyan dolgokban, amik okán az ember(iség) szereti elkülöníteni magát az állatvilágtól elképesztő sokat vesztettünk/estünk vissza. Ha ennek a 20-30évnek a kontrasztját nézem, szerintem az írott történelem alatt egyszer sem mutatkozott ilyen mértékű visszaesés az emberiség emberi mibenlétének minőségei kapcsán.
    Amikor a 18év alatti korosztályt látszólag minősítem bármilyen apropóból is, nem teszek mást, pusztán megvizsgálom azon feltételeket melyben ez a generáció fejlődhet és továbbléphet, nem az alapján állítok diagnózist, hogy a mindennapokban a környezetemben/utcán/buszon/virtuális felületen, mik a gyakorlati tapasztalataim, pusztán a lehetőségeik számbavételével kalkulálom a lehető legkedvezőbb képet.

    Fejlett 21. század, de nézd meg mi történt csak az elmúlt 10-15évben a zenei világgal, a filmvilággal, művészetekkel.
    Anno az embernek szerencsés esetben a szülein kívül voltak példaképei, volt miből ilyet választani.
    Most mi a választék? :U
    Valóságshow szereplők, hetente lesbi csókot váltó/cicivillantó magukat popsztárnak csúfoló peremlények és különböző subhumán létformát képviselő futtatott egyéb fajzatok.
    A társas összejöveteleknek alapvető feltétele és követelménye lett az alkoholfogyasztás és én mint aki már keveredett igazán rossz társaságba elmondhatom, lassacskán a drogok is.

    A mai tizenéves generációnak egyszerűen annyira kilátástalanok a lehetőségei azzal kapcsolatban, hogy túlnőjenek az idősebb generációkon vagy akár a szüleikén, amilyen talán még sosem volt.
    A fogyasztóállat fejlett 21. századi kommunikációs társadalmak agresszív agyelszívó gépezete olyan hatásfokon üzemel, amivel nem lehet már mit tenni. Különböző közösségi oldalak napi x órában, naponta 10órán keresztül kézbentartott okostelefon. Olyan vastag és jólfejlett a hamis értékek féle irányító illúzióbuborék, hogy azelőtt asszimilálja a fiatalokat mielőtt érdemben elkezdenék felfogni a világot maguk körül annak teljes és torzítatlan valójában.
    Azt szoktam mondani mikor megkérdezik tőlem hogy tervezek-e családot/gyereket, mivel 31éves vagyok és látszólag semmit nem teszek a családalapítás érdekében, hogy manapság olyan időket élünk, hogy az ember életet ad egy másik kisembernek, óvodába iratja, később iskolába, de pusztán a környezeti hatások/behatások és jelenlegi világunk működése okán még azelőtt elveszti vele a kapcsolatot, mielőtt a csemete érdemben képessé válna arra, hogy befogadja a szülei elveit/tanácsait, útmutatásait.
    A mai idealizált ám igencsak erőltetett mókuskerék életút egyik alapvető velejárója, hogy iskolában/barátai/kortársai között többet tölt el egy gyermek mint otthon a szüleivel, akik ráadásul a magyar realitásban mire hazaérnek a munkából, gyak. élni alig van kedvük, beb@sszák magukat a tartalmat 10-15éve nem szolgáltató TV elé és jónapot kívánok. A gyereket meg felneveli a világ, amit lát, ami körülveszi és pusztán természetes nyitottsága révén egy pillanat alatt áldozatául esik annak az agymosásnak, ami arra neveli hogy mindig kövesse a tömeget, öltözködjön divat szerint, bassza el a pénzét tökéletesen értéktelen dolgokra.
    Amíg nem látom azt, hogy mindent meg fogok tudni tenni azért, hogy egy esetleges saját csemetével ez ne fordulhasson elő, addig én nem büntetek ezzel az esetlges léttel senkit, magamat sem.

    Egy mai átlagos 18éves szerintem.., hát én már megsem merem kockáztatni milyen múltbéli korosztálynak betudható képességekkel rendelkezik. Regionális eltérésektől függően ráadásul hatalmas eltérések is lehetnek, csak hogy nehezítsék ennek esetleges meghatározását, hatalmas a szórás.
    Ömlik nyugatról a fos, amitől kiváltképp falnak megyek manapság, az az, hogy hergelik a fiatalokat hogy huszonéves koruk elején, de legkésőbb végén családot alapítsanak, gyermeket vállaljanak.
    Macsek, az Isten óvjon meg minket és mindent amivé az ember válhatna attól a világtól, ami akkor fog eljönni, amikor a mai huszonévesek gyermekei is családot fognak alapítani.
    Én már abban sem vagyok biztos, hogy a manapság tizenéves generáció 20-30év múlva képes lesz olyan komplex dolgok működtetésére, mint speciel a világgazdaság.
    A legszörnyűbb pedig az egészben az, hogy nem hibáztathatóak emiatt!
    Hasonlattal élve, az emberi szellem képességeit szem előtt tartva nagyjából úgy fest a helyzet, hogy beleszületnek egy eléggé szűkös dobozba. Ezen doboz falai határozzák megszámukra a lét határait és mindent ami ebben benne foglaltatik. Ez a doboz egyre szűkül és ami a tragédia, nagyon korán kiölik az emberből azt, hogy annak a feltételezésnek/gondolatnak a magvai kicsírázhassanak, amely szükséges ahhoz, hogy adott egyed azt feltételezze, hogy létezik bármi ezen a dobozon kívül is. Vagy akár azt, hogy ezek a falak ledönthetőek/megmászhatóak.

    Nézd meg, hogy néz ki egy teljesen átlagos, Budapesthez hasonló "nagyvárosban" élő tizenéves lány.
    Konkrétan lelkiismeretfurdalásom/bűntudatom van melegebb időben a buszmegállóban állva lenézni a cípőfűzőmre, ha előttem áll egy. Mindene kintvan. Még kisem játszották magukat a karácsonyra kapott első babával, mire a TV/net, anyuci példája, társai elhitetik vele, hogy ő onnantól lesz igazi/teljes értékű nő, hogy napi 3órát tölt reggelente a tükör előtt, amire arra lesz majd jó, hogy onnantól hogy kilépett az utcára amikor ránéz valaki az első dolog az ami egy férfiember eszébe jusson az az hogy "hujjujujjjj", és Te is tudod mi jár ilyenkor az ember fejében..
    Persze azelőtt is rúzsozta magát egy kislány titokban anyu cuccaival, az a nagy különbség hogy akkor még érdemben volt olyan hogy anyuci, aki irányba rakja.
    Lassan napi szinten része a híreknek, hogy ilyen tizenéves lányokat megerőszakolnak, rosszabb esetben meg is ölnek, aztán persze honnan máshonnan szúrják a hír mellé az arcképét mint a facebookról.
    Ugyan torzítva van sok esetben, de lassan 99%-ban elmondható hogy a torzítás ellenére látom a mellét az arcképen, arról nem beszélve, hogy úgy néznek ki ezeken a fotókon mint egy 80as évek beli amerikai filmben a Dixie nevű prosti Brooklynból. Itt most nagyon szívesen leállnék a "selfie" jelenség marcangolására egy kicsit, de már igyis sokat írtam..
    Namost szörnyű dolgot fogok mondani, ítéljetek el miatta, de aki kurvának öltözve érzi jól magát, az miért lepődik meg, ha részeg vagy rosszabb lelkületű emberek gyengébb pillanatokban kurvaként kezelik?
    Az ilyen lányok szüleit úgy verném agyon egy sz@rr@l kikent rozsdás vaslapáttal, hogy..

    Arról nem beszélve, próbálj meg velük bármiről beszélgetni ami nem cool/trendi.., katasztrófa..
    Na belőlük egyszer anya lesz.. :(((

    A 18éves korhatárhoz kötöttségre soha az életben nem volt még akkora szükség mint manapság, igazából simán kikéne tolni legalább 22-24ig, igazódva az elvárható szellemi/tartás és felelősségbeli átlagos teljesítőképességhez. Nem kell már hozzá sok és bármilyen hihetetlennek tűhet ez ma/manapság, pár évtized és olyan aktualitássá fog válni/fajulni a gyermeknemzési engedély bevezetésének tárgya, hogy nem az lesz a kérdés lehet-e erről egyáltalán beszélni, hanem az hogy milyen gyorsan lehet a lehető legelviselhetőbb formában gyakorlatban bevezetni. Nem azért mert túlnépesedünk.. :(
    Azért, mert ha ebbe az irányba tartunk továbbra is és a lendület is megmarad, akkor a világon semmiféle aszteroidától és egyéb apokalipszistól nem kell tartanunk mert amit ezek eredményeznének, azt dícső és önhitt fajunk végrehajtja saját magán. :O

    Természetesen tisztelet a kivételnek! Nevelési/oktatási/felelősség és egyéb dolgok vonzatában..

    Node mindegy, leállok a témával, túlságosan hosszúra fogtam, ami persze nem jelenti azt, hogy ne tudnék még olyan szinten belemélyedni, hogy esetleges alvási szükséglet hiányában ne menne tönkre a kezem alatt még 2db billentyűzet mire elmondhatom azt, hogy leírtam minden gondolatomat ezzel kapcsolatban.. :D

    Ez az egész csak az én személyes agyrémem, azt hogy a Te/Ti valóságélményeteknek az említett dolgok mennyire képzik részét vagy érezhető az egy egészen más téma, de nem kevésbé rövid..
    Száz szónak is egy a vége, nem "lefitymálni" akartam a tizenéves generáció jelenlegi képviselőit, csak józanul igyekszem szem előtt tartani azt, mi az ami ebben a sötét középkort is megszégyenítő időszakban elvárható tőlük és mi az ami nem..

    [ Szerkesztve ]

    ..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...

Új hozzászólás Aktív témák