Új hozzászólás Aktív témák

  • Whysperer

    addikt

    Srácok. felhív az unokaöcsém. Monitorja.. gép elindításkor bekpacsol. kiírja No signal és aztán meg elsötétül.. ez gondlom normális dolog,ha incs signal,de Másik gépr ekötve is No signal és elsötétül. Eddig működött aztán valami . idézem "megremegett gkép és elsötétült majd újraindításkor No signal és elmegy a kélp." Na ez javítható probléma vagy nem javítható? 8) Tudom csak azt nézem,hogy áramot kap szóval az nem lehet a ludas.

    na msot neten ezt találtam:

    Ez lehet a baj? jobb ötletem nincsen. [link]

    A monitor bekapcsolódik, képet ad egy pillanatig, majd elsötétül. Jelforrást rákapcsolva és belevilágítva kívülről halványan látható a kép

    Az inverter beépített védelme leold, amely lekapcsolja a háttérvilágítást.

    Kapcsoló fet a scaler-en
    Az inverter teljesen különálló egység. Az inverter vezérlését a scaler panel végzi, leggyakrabban a scaler IC egyik lábának segítségével, amely egy aktív kapcsoló elem segítségével (általában FET) tápfeszültséget ad az inverternek, esetleg csak magas szintre állítja az inverter egyik bemenetét (ilyen esetben az inverter kapcsolja magát).
    Az inverter egy másik bemenetén általában egy a fényerővel arányos feszültséget kap, amely alapján a háttérvilágítás ereje szabályzásra kerül (gyakran egy a felhasználói menü Brightness beállításával van összekapcsolva, de nem minden esetben). Ezt a két bemenetet és a tápfeszültséget megkapva a scaler úgy veszi, hogy van háttérvilágítás. Az inverter nem jelez vissza hibát, egyszerűen lekapcsol amennyiben rendellenességet észlel, így a monitor a scaler szempontjából hibátlan és ezért látható továbbra is a képi információ háttérvilágítás nélkül.
    Ezért ebben az esetben csak az inverter panelen keressük a hibát, a scaler-en ne, annak működése hibátlan!

    ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG

Új hozzászólás Aktív témák