Új hozzászólás Aktív témák

  • mackosajt

    addikt

    Jó reggelt!

    Keresnünk kell jó földügyi ügyvédet...

    Anno domini valaki elírt pár dolgot a földhivatalban, és most az a helyzet, hogy:

    Adott apósomék földje és egy "tanya", két külön helyrajzi számon.
    Adott a szomszéd tanyája.

    No a két tanya tulajdonosi viszonyai fel vannak cserélve.

    A szépsége az, hogy ami a szomszéd nevén van így, az "lakhatatlan", ami apósék nevén, az meg lakott, pont a szomszédék által.

    Mivel volna vevő a lakhatatlanra, a mögötte lévő 10 ha földdel (ez megint külön helyrajzi számon van), így ezt rendbe kell tenni.

    ÉLjen a szabadnap... most megyünk beszélni a szomszédokkal, hogy mi a szitu...

    Jah, a slusszpoén, hogy a 10 ha földben 1/6 részben tulajdonos egy apósomnak sem ismerős nevű ember... szóval azt még nem tudjuk, hogyan intézzük el, max. ki lesz fizetve eladáskor...

    A legszebb az egészben, hogy tavaly előttig senkinek sem tűnt fel, úgy adták rá a területalapú támogatást ezekre a területekre, mint a huzat, pedig ugye vagy tulajdonosnak kell lenni, vagy bejegyzett földhasználónak... szóval biztos a hivatalban hibáztak, de mi járjunk utána.

    Ügyfélkapunak hála, eddig sikerült már 3000 Ft-ot költeni nem hiteles e-tulajdoni lapokra, hogy legalább papír legyen a kezünkben, amit tudunk mutatni a szomszédnak és az ügyvédnek majd.

    Jah, a földhivatalokat még nem érte el a teljes integráció, így pl. Debrecenben ingyen betekinteni nem is lehet a Nyíregyházához tartozó földekbe, de a vicc, hogy ha Tulajdoni lapot kérnék, azt ki tudják adni, 6000-ért.

    [ Szerkesztve ]

    http://www.opelforum.hu http://hkv.hu "Zuzuval társalogni olyan volt, mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas." by Ford Fairlane

Új hozzászólás Aktív témák