Új hozzászólás Aktív témák

  • norbert1998

    veterán

    válasz caindwan #84548 üzenetére

    No. Azt terveztem erre írni, hogy:
    Mélyen magamba nézve rájöttem, miért mondhatjátok ezt. Megkaptam már 1-2 alkalommal máshol is, de jóval régebben, de nem volt egyszerű kitalálni, miért. Nem egyszerű kitalálni, mert emlékeim szerint én olyat nem tettem. Emlékeim szerint s szándékaim szerint sem tettem, mégis, ti azt mondjátok, tettem. S mivel többen mondjátok, biztos így van. Ám szándék szerint közel sem ez volt a helyzet, hogy hencegjek még a marék szarral is. Nem. A helyzet az mindig jószándékú volt. Sosem hencegtem semmivel sem szándékosan, mert tahóságnak tartom. Ennek ellenére, ti mégis azt hihettétek, így hadd tisztázzam magam 1-2 ilyen esettel kapcsolatban:
    gigaflopszhajcsárság:
    Egyrészt, az onnan indult, hogy kíváncsi voltam, miért van közel ugyanannyi GFLOPs eredménye egy azonos órajeleken futó 6700K-nak a 2500K-mmal. Komolyan érdekelt a dolog, de erre csak savazást és szekálást kaptam, amit megpróbáltam poénként felfogni, de nem mindig sikerült. És ez igaz lesz az összes többire is. Egyébként a mai napig nem tudom, mert nem kaptam rá választ, hogy miért vannak nagyon hasonló "pontszámok" két, erőben messze a 6700K javára unfair csatában, mert akárhányszor megkérdeztem, csak a savat kaptam.
    Másrészt, a tuningdolog, a "hencegés". Igen, szeretem a 2500K-t, de ez nem jelenti azt, hogy ez a legjobb cucc a világon! Igen, elégedett vagyok, hogy majdnem 2 GHz-et tudtam húzni rajta (ennek ellenére nagyon elfogadnék egy nagyobb K-s procit, de nincs rá pénzem, így ez marad)és szeretnék ezzel embereknek tanácsolni, javasolni, buzdítani a tuning felé, pénzt spórolva az erősebb, drágább CPU megvásárlása helyett. Lehet, hogy hencegésnek tűnik, de ezt máshogy nem lehet elmondani, mint így, hiába nem szánom hencegésnek. Ez az én hülyeségem, hogyha tudok valamire egy költséghatékony megoldást, és valaki mást akar hasonló dologban, ami nem annyira költséghatkony, én buzdítom az általam ismert/használt megoldás felé.
    csakazelgíkékettő mizéria:
    A G2 egy FOS telefon! Gyári rendszerrel, legalábbis, nagyon tré, na persze nem samsung szinten, de tré. Viszont az, hogy egy 40 ezer forintos telefonban benne van a felső kategóriás hardver és lehet rá csupasz droidot tenni, igaz, kompromisszummal, mert a framework dolgai nem jönnek át, ami összevissza alázza a gyári rendszerét és gyakran még az újabb csúcsokra is ráver, mondjuk az ideiekre már kizárt, megőrít, hogy mással is megcsináltassam, ahelyett, hogy vegyen egy telefont 100+ ezer forintért, ami lehet, hogy lassabb is nála. És ez nem a G2 istenítése, hanem a CM-é. Szintén a szándék, hogy segítsek neki, jót akarjak neki.
    Szerk: Persze ez nem azt jelenti, hogy G2-t vegyen, hanem hogy tegyen a sajátjára is CM-et vagy valami pucér droidost.
    csakatalcsikadefaszadejó
    Ebben hol volt a hencegés? Mert ha nem értelek félre titeket, ezt is annak vettétek egy kicsit. Nem értem, ebben mi hencegés? Nem offenzív hangnemben kérdem, hanem purely kíváncsian :)
    Nem hibátlan az autó, nem mondtam, hogy az. Csak hogy én szeretem, mert keveset eszik és viszonylag erős. Miután a számba rágtátok a helyes megfogalmazást :P

    Namost, lehet, hogy afentiekből hencegésnek hangzik 1-2, de hidjétek el, nem annak szántam. Nem is tudom, hogy nézhettétek ki belőlem, hogy én itthon arra vagizok, hogy számomra tök ismeretlen emberek elámulnak, mert van egy szaros 12 éves talcicskánk, egy kemény 45 ezerért vett használt telefonom vagy egy használtan vett provesszorom. Szóval értitek?
    Nem tudom, kihagytam-e még valamit :R
    Remélem azért sikerült mindent tisztázni :R

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák