Új hozzászólás Aktív témák

  • MiklosSaS

    nagyúr

    válasz Gyuri27 #87910 üzenetére

    Tehat, meg a Z97 korszakaban nagyon megtetszet az MSI lap, hasznaltam egy MPower Max lapot tobb mint 1 evet, nagyon jo es stabil alaplap volt.
    Aztan valtottam Z170-re, de ott az MSI Gaming 7 egy hulladek kategoria volt...lecsereltem egy Hero-ra...jobb volt valamivel de kijott vagy 3-4 BIOS hozza...hulladeknak a hulladekja..a tokom is tele volt vele...vissza mentem a "nagyfiuk" ligajaba (2014-ben hagytam ott)..vagyis az X99 platform. Processzorbol vettem egy kitesztelt peldanyt mivel a tuning itt eleg maceras, mert a processzoroknak alacsony az alap orajeluk 3.0 - 3.4 GHz, es ezt feltolni 4.5 GHz-re mar eleg kemeny 33-35 %-os tuning kell...amit nem bir minden CPU hasznalhato feszel.

    Elso korben Giga lapom volt (SOC CHampion)...fasza lap, verbeli tuninger lap..mindent manualisan lehetet rajta beallitani...szoval franko. De valamiert a giga ugy gondolta hogy leallitja a lap gyartasat..gyorsan hianycikk lett belole. Kaptam az alkalman es eladtam dragabban....na akkor vettem meg az MSI X99 XPower lapot...nem tokeletes de szamomra kozel all hozza...stabil, kemeny, jol felszerelt felsokategorias igazi tuning lap...minden foldi joval megkenve. Jo is volt minden...amig nem csereltem le a 980Ti-m egy Radeon Fury X-re..

    Na itt jott a szopas...a felso foglalatban nem tudtam berakni a kartyat mert rafekudt a ramok foglalatara...es ez minden felso kategorias lapnal jelen van.....furoval vernem szet annak a fasznak a koponyajat aki kitalalta a Fury X dizajnjat...az MSI lapban minden backplate-es kartya elfer...term,eszeteseb a Fury X-en kivul..
    Ezert beraktam a pci_e4 szlotba, de ott csak X8-ban volt hajlando mukodni..normalis esetben rendben van 100 FPS-bol elvesztek 0.5-1 FPS-t..erezni nem is lehetne...csakhat bennem van a kisordog hogy 5 darab X16-ra kepes foglalat van a lapon en meg X8-ban hasznalom ezt a qrva Radeont...

    En olcsobban vettem a lapot anno, ezert hamar el tudtam adni, egy marek apro is maradt mint haszon. Lecsereltem erre a szar Anuszra...felve kicsit mert sokan panaszkodtak hogy elfustolt a VRM-re..legyen az Deluxe, Pro, Saber vagy az olcsobb A...
    Ez van..mindenben van riziko..visszont a lapot nagyomn nem szeretem... :O

    Processzor: igen, ebben a proceszorban csak 28 sav van...de meg mindig jobb a 18-nal ami a mainstream i7-ben van....nem mentem bele az 5930K-ba, ket okbol:

    - tartalan a +45K HUF-ot kifizetni erte, mivel CF/SLI-be total rendben van az X16/X8 vagy esetleg az X8/X8
    - a fel internet tele van azzal hogy milyen xarul lehet tuningolni az 5930K processzorokat...sok peldany meg 1.32 V-al sem birja stabilan a 4.2 GHz-et....az enyem meg 4.6-on megyen 1.25 V-al...nem golden chip de kozel van hozza.

    Na...kb ennyi....7-8 honap alatt ez a masodik CPU-m, otodik alaplapom...masodik VGA-m es ha jol emlekszem harmadik memoria kit-em.

    Tudom, hulye vagyok...de ha ez most stabil akkor jo ideig nem nyulok a gephez...

    Jo ejt!

    ~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~

Új hozzászólás Aktív témák