Új hozzászólás Aktív témák

  • raven12

    senior tag

    válasz #65537792 #30992 üzenetére

    a H&M viszont csak ugyanabban a boltban adja vissza a pénzt, más boltba visszavíve csak ajándékkártyán tudja odaadni az árát, ami levásárolható. Tehát ja, boltja válogatja.

    Más, az EU-s rendelethez:
    Írtam a Thomann-nak, mert kinéztem egy cuccot, és az is 16 euróval drágább, ha Magyarországra kéred az ÁFA különbözet miatt, ezt kaptam vissza:

    Köszönjük, hogy írt nekünk!

    A rendelet, amire Ön is utalt, az ún. Geoblocking ellen tesz lépéseket, ami azt jelenti, hogy az online értékesítéssel foglalkozó cégek nem tehetnek különbséget különböző országok lakói közt az ÁSZF-ben meghatározott szolgáltatási minimum, illetve a garantált szolgáltatások terén, továbbá lehetetlenné teszi a nagy online kereskedők számára, hogy bizonyos országok hitelkártyáit ne fogadják el. A Thomann GmbH általános szerződési feltételei és szolgáltatásai (így a 3 éves jótállás, a 30 napos pénzvisszafizetési garancia, a szakavatott tanácsadás és szervízelés, stb) már régóta az EU összes országára vonatkozóan érvényben vannak, és nem teszünk különbséget lettországi, magyarországi vagy portugáliai ügyfeleink közt.

    Az árakban jelentkező eltéréseket egy másik EU-s rendelet rendelkezéseinek eleget téve állapítjuk meg, amely megköveteli, hogy meghatározott éves forgalom felett a cégek az adott országban, ahova szolgáltatást vagy árukat értékesítenek, bejegyzett közösségi adószámmal rendelkezzenek, és a helyi adót fizessék be. A Thomann GmbH Európa minden olyan országában bejegyzett EU-s adószámmal rendelkezik, ahol ezt a forgalom megköveteli, így minden egyes országban az ország saját ÁFÁ-ja szerint szab árakat. Ez Magyarország esetén sokszor alacsonyabb nettó árat is eredményez a németországi árhoz képest, mivel csak úgy tudunk versenyképes árakat képezni, ha a szemérmetlenül magas magyar ÁFA mellett is igyekszünk őket alacsonyan tartani.

    Ennek függvényében az Ön által említett Blackstar ára nem, illetve legfeljebb a beszerzőink döntése alapján a piaci állapotokhoz igazodva fog változni.

    Ha további kérdései vagy észrevételei vannak, kérem, ne habozzon újra felvenni velünk a kapcsolatot.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák