Új hozzászólás Aktív témák

  • Mr.C

    őstag

    válasz petyus_ #56728 üzenetére

    Hát figyelj, nekem 9550 van, véleményem röviden: imádom.
    Config: i7 6700HQ, 15"4k touchm, 16 2133MHz ram, 1 GB NVMe SSD, 960m.

    Kijelző:
    Baromiszép, bármi másra ha ránézel, silényabbnak tűnik, akát gép, akár mobil, kivéve az AMOLED telefonok. Tudni kell, hogy MÉG MINDIG nem tud a windows jól scale-elni 4k-ra, ezért vannak olyan ALAP beéllitások, amiknek betűi homályosak. Ez vicc, de hát windows.... Touch-t nagyon nem használom, de néha-néha szórakoztató tud lenni. Azért nem használom, mert ujjlenyomatos lesz a kijelző :D De pl programozásban nagy segitség, hogy nem a nyilakkal kell ide-oda ugrálni, hanem csak ráböksz.

    Maga a gép:
    Alu nagyon jó, cask könnyen karcolódik. be fogok szerezni dbrand skint hozzá, azzal te is számolj rá szvsz. A "carbon-műanyag" tapintása nagyon jó, csak gyűjti ez is az ujjlenyomatokat. Tapipad: végtelenül jó használni, selymes, pontos, érzékeny stb...

    A 15"os gép egy 14"-os laptop méreteivel rendelkezik, igy nagyon jó hordozni. Ugyebár én vacilláltam, hogy 13.3" legyen vagy 15.6", mert nekem kell a nagyobb kép. Ez az tökéletes aranyközépút.

    Nekem US bill. van, sztem nincs is magyar, max német. Kódoláshoz felejtsd el a magyart, angol a jó, persze szakdogát irni kicsit agymunka az "ekezetek miatt", de ezt is végig ezzel a géppel irom, meg lehet tanulni mindent.

    Hardver:
    az i7-et csak nezehezen tudom kimaxolni, alig szokott menni 40% fölé. Játszani nem játszottam.... eddig :D ... aztán jött a mass effect ... hát na.. azt muszáj :P :)) ~50-60 gigás játékot 5 perc alatt felrakott.
    Ezzel a konfiggal olyan medium beállitáson, FullHD-n (ne is várd, hogy mai játékokak 4k-n futtatsz) elmegy... 15-45 fps-ig. Viszont hangos tud lenni, szóval fejhallgató nélkül nem érdemes nekifogni. Hőmérsékletek kb 80C körül vannak ilyenkor, de a proci nem fut maxon. Throttling-ot én még nem tapasztaltam.

    Másolásnál az SSD lineáris olvasásnál 1,2 - 2 GB/s-ot tud (nem gigabit, gigabájt), de ugye a random access, ami közelit a napi felhasználáshoz, az 400-800 MB/s

    Overall:
    Ezzel nem lesz gondom vagy 4 évig. Nagy elóny, hogy van rajta egy USB-C, ami Thunderbolt 3-as, azaz képes az elméleti 40 GBit/s sebességre. Hallottam olyat, hogy a skylake nem nagyon barátja ennek, de tesztelni nem tudom, nincs TB3-as cuccom itthon (még). De ugye ez a jövő, és nem kell semmi átalakitó, hogy tudd használni a gépet, mégis teret ad a fejlődő technikának ez az egy port. Úgyse fogsz egyből nem hogy 4, de 2 db ilyen eszközt egyszerre csatlakoztatni sztem 2 éven belül... főleg, ha M.O.-n tartózkodsz. Meg kell emliteni, hogy erre lehet külső VGA-t tenni, ha a játék a fontos.... Viszed melóba a nagy szálmitási teljesitményű gépet, otthon meg lesz a játékra is hely.

    Gondolt át, és jöjjön szóba a 9560-as is, mert bár a kaby-lake max 10%-os teljesitménynövekedést hoz, a GPU azért jóval erősebb.

    Ha kérdésed van, nyugodtan

    sudo rm -rf /*

Új hozzászólás Aktív témák