Új hozzászólás Aktív témák

  • D.Va

    senior tag

    válasz Skeleton01 #1076 üzenetére

    Nem is a Ford az oka hogy nincs benne. Egyrész lehet szimplán designeri döntés (Mindent nem rakhatnak és nem is akarnak egy részbe beletenni.), másrészt nem az autógyártótól függ nagyban hogy egy adott autó (adott matricázással, festéssel "LIVERY-vel) bekerülhet-e. Ha egy livery-t készít a játékfejlesztő, az eredeti autón szereplő összes szponzort/márkát külön fel kell keresni hogy a LOGO-juk, reklámjuk szerepelhet-e a játékban.
    (Pl: Monster, Kicker, ENEOS, Martini, Abu Dhabi, Sparco..., csak pár példa...)
    Ezekkel a cégekkel e-mailezni kell, telefonálni, személyesen egyeztetni, szerződést kötni, néha az is gond hogy meg kell találni egy mega-vállalatnál ki az illetékes, csak úgy nem kapsz telefonszámot vagy e-mailt hogy odacsörögj a Red Bull-nak hogy: "Halló játékot csinálunk, berakhatjuk a logótokat a játékba?"
    Aztán hystoric régi autóknál előfordul hogy egy régi 20-30 évvel ezelőtti LOGO (márka, gyártó, akármi szponzor) már megszűnt, vagy ha nem akkor már hússzor tulajt váltott, átalakult, beleolvadt más cégcsoportokba, ilyenkor hónapokig lehet keresni hogy ki az illetékes, illetve ki az örökös, aki engedélyt adhat hogy egy kis logo vagy matrica bekerülhet-e egy játékba.
    Ezért van hogy néha a Codemasters játékokban nem teljesen azonos egy eredeti livery az egyébként hiteles autón, kisebb eltérések sokszor vannak (de ez a legtöbb rajongónak nem tűnik fel), mert nem kapnak engedélyt egy cégtől, vagy szimplán megszűnt létezni az eredeti szponzor akinek anno a Logo-ja ott figyelt egy versenyautón... Ilyenkor vagy lehagyják a Logo-t vagy helyettesítik valamivel hogy ne legyen olyan feltűnő.

    Sőt olyan is előfordult már hogy egy adott autógyártó csak egyetlen játékkiadó játékaiba engedte berakni a saját autómárkáját. Sőt volt olyan autó gyártó is aki semmilyen játékba nem engedte hogy szerepeljen bármilyen autójuk.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák