Új hozzászólás Aktív témák
-
CAB85
tag
Pörgős Topic...
Én anno frissítettem, mos 1.05-ös verziót ír. Megérte frissíteni, gyorsabb lett és azóta megy a Transmission is...
ASUS ROG STRIX Z370-H Intel I9-9900k Corsair H110i GTX 2x8 GB Patriot RGB DDR4 2666MHz ASUS STRIX GTX 1080 Ti NZXT H440 black/orange 250GB Samsung NVME M.2 SSD 1TB WD Blue Akracing Nitro
-
orifab
csendes tag
sziasztok!
telepített valaki manapság funplug-ot DNS-320 (nem L) -re? ami nekem van meg, arra azt írja:
* Letoltes gextol ...
--2015-11-22 15:57:01-- ftp://ftp.dlink.hu/ffpp2/
=> `.listing'
Resolving ftp.dlink.hu (ftp.dlink.hu)... failed: Name or service not known.
wget: unable to resolve host address `ftp.dlink.hu'
chmod: fun_plug.tgz: No such file or directory
--2015-11-22 15:57:01-- ftp://ftp.dlink.hu/fun_plug/csomagok
=> `.listing'
Resolving ftp.dlink.hu (ftp.dlink.hu)... failed: Name or service not known.
wget: unable to resolve host address `ftp.dlink.hu'
chmod: *: No such file or directory
* .... letoltve a webrol
**** fun_plug script for DNS-320/325 (2008-08-11 tp@fonz.de) ****
Sun Nov 22 15:57:01 GMT 2015
ln -snf /mnt/HD/HD_a2/ffp /ffp
/ffp/etc/rc: Not found or not executableDalos Ri-GO
-
gabor_b
tag
sziasztok
Segítséget kérnék.
Napok óta szenvedek a transmission felrakásával. csak le kellene töltenem, de nem hajlandó rá.
Routerben fix ip van adva neki, de ha letölteném a klienst akkor "bad address" hibával leáll.Böngészőből pedig nem tudom letölteni.....
-
orifab
csendes tag
Sziasztok!
Találtam valamit a neten... az innen letöltött funplug fent van, telepíteném az optware-t de a következőt írja ki...
sh-4.1# /ffp/start/optware.sh start
mv: cannot move `/opt' to `/opt.bak': Device or resource busy
Running: mkdir -p /opt
Running: mount --bind /ffp/opt/optware /optEz után nem is engedi telepíteni a fájlokat:
sh-4.1# opt/bin/ipkg install ffmpeg_svn20110317-1_arm.ipk
sh: opt/bin/ipkg: No such file or directoryvagy
ipkg install ffmpeg_svn20110317-1_arm.ipk
sh: ipkg: command not foundValaki tud segíteni, mi a hiba?
[ Szerkesztve ]
Dalos Ri-GO
-
wjani
tag
Sziasztok!
Nekem 2 DLINK 320L-es NAS-om van. Az egyik NAS-on próbálgatom az alpkalmazásokat, és telneten keresztül sikerült fellépni a linux rendszerébe.
Az a kérdésem, hogy találtam egy mysql-t is a NAS-on.
/USR/Share/~mysql
Ezt webes felületen keresztül meg lehet valahogyan szólaltatni?Segítségeteket előre is köszönöm.
Üdv.
WjaniCoViA Online könyvkereskedés,
-
lbarna
tag
Hello!
Szeretnék segítséget kérni. Van egy 320-as nas-om minden be van állítva rajta.
Most szeretném bővíteni a nas-t egy külső hdd-vel.
Ez meg is van.
Erről a külső hdd-ről(fat32) szeretném a filmeket stremmelni.
A minidlna config-ba bele is írtam, hogy
media_dir=V,/mnt/HD/HD_b2/Filmek
media_dir=V,/mnt/USB/HD_c1Ez írja:
[2015/11/27 17:22:34] minidlna.c:480: error: Media directory "/mnt/USB/HD_c1" not accessible! [No such file or directory]Esetleg valami megoldás?
Huawei m3, Asus ZenFone Max 32Gb
-
lbarna
tag
-
orifab
csendes tag
Sziasztok!
Valamilyen módon eljutottam addig, hogy felraktam a miniDLNA-t, ez volt tegnap.
aztán egy bacup file-al visszaállítottam a beállításaimat a NAS-on.Ettől még megy alatta a minidlna...
Ma sshd-n próbáltam belépni puttyon keresztül, hogy módosítsam a minidlna.conf-ot, de nem engedett be root-ként... csak az "admin" felhósználó névvel tudtam (a web-es felület jelszóval), ahol látom is a configot, de nem tudom szerkeszteni....
ötlet?
hogy tudok újra root-ként belépni?
adminként hogy lehet szerkeszteni minidlna.conf?Köszi
Dalos Ri-GO
-
orifab
csendes tag
Sziasztok!
Azoknak, akik miniDLNA-t akarnak DNS-320 (nem L) re telepíteni:
Infó:
Ez volt az alapja (nem hozzáértőnek nagyon felületes...nekem sem ment):
http://mobilarena.hu/tema/dns-320/hsz_776-776.htmlEz a legjobb szerintem:
https://nas-tweaks.net/371/hdd-installation-of-the-fun_plug-0-7-on-nas-devices/1.
Töltsd le:
fun_plug
fun_plug.tgz
innen
http://wolf-u.li/u/433
http://inreto.de/dns323/fun-plug/0.7/arm/fun_plug.tgz2.
bemásolod volume -ba és újraindít3.
most puttyban telnet beállítással (nas ip kell csak beírni)
minden parancsot egymás után bemásolsz (egér jobb gommbal) és enter:wget http://wolf-u.li/u/233 -O /ffp/start/optware.sh
chmod a+x /ffp/start/optware.sh
/ffp/start/optware.sh startújra indít
4.
ugyanitt a link alatt levő sorokat bemásolni és enter:
https://nas-tweaks.net/371/hdd-installation-of-the-fun_plug-0-7-on-nas-devices/
(vigyázz ! jelszót is meg kell adni közben)5.
ezeket megint bemásolod volume gyökérbe:
ffmpeg_svn20110317-1_arm.ipk
ffmpegthumbnailer_2.0.6-2_arm.ipk
minidlna.ipk
minidlna.sh6.
Ezután puttyban ssh(most már mindig ssh-ban) beállítással (be kell jelentkezni):
opt/bin/ipkg install ffmpeg_svn20110317-1_arm.ipk
opt/bin/ipkg install ffmpegthumbnailer_2.0.6-2_arm.ipk
opt/bin/ipkg install minidlna.ipk7.
vi-vel szerkeszted (puttyban ssh alatt beírod és enter):
vi /ffp/opt/optware/etc/minidlna.conf
(A file meg fog jelenni mint egy gépelt szöveg... mint egy txt... ebben nyilakkal lépkedve beállítod a configot... pl nálam a legfontosabbak /HD-re figyelj /:
media_dir=V,/mnt/HD/HD_a2
friendly_name=miniDLNA
)Nekem néha nem engedi törölni a karaktereket... ekkor puttyot újra indítom...
Fájlóból kilépésre figyelj!!!!:
- végéremész a kurzorral
- ESC
- :wq (és enter)8.
majd parancssorba ismét:
chmod a+x /ffp/start/minidlna.sh9. újraindít és vár kb 10 percet mire minden feláll
Remélem sikerült jól összefoglalnom, kérdés esetén javaslom elősször a linkeket átböngészni..
Dalos Ri-GO
-
martinkeet
aktív tag
Véleményetek szerint egy DNS-327-en lévő transmission kliensen futó torrentek miért állnak le 1-2 százalénál ,mondván ,hogy "no space left on device".
Előtte már ugyan oda mentve lett 10 nagy terjedelmű torrent ,és van még 1,5 terra hely.
Cseréltem útvonalat ,de akkor is ugyan ez a helyzet... -
Phoenix105
csendes tag
Sziasztok!
Előre is bocs! Látom bőven van infó itt a fórumok között!
Kezdő vagyok abszolút-e a NAS-okhoz.
Eddig WD MyBook ot használtam.
Most váltottam és vásároltam egy D-Link DLS320B-t.
Tettem bele egy 3TB-os WD Green HDD és egy 500GB WD Green HDD.
A volume 1 a 3TB, a volume 2 a 0,5TB.
A kérdésem az lenne hogy hogyan tudnám beállítani és használni?
A használati célom az lenne, hogy hálózatban torrent klienseket futtatnék rajta, valamint hálózati médialejátszókkal szeretném használni TV-hez, ASUS Oplay HDP-R1-el.
Itt olvasgattam olyanokat hogy transmission és társai de egy kicsit magas.
Illetve lehet-e úgy használni, hogy én állítsam be a mappa nevét amibe teszi az adott torrentet, nem úgy mint a gyári p2p funkciója?!
Ha lehet ne cikizzetek ki érte, mert tényleg ilyen téren kezdő vagyok. Ha lehet akkor tényleg Basic szinten lehetne?
Köszönöm -
gabor_b
tag
válasz Phoenix105 #4720 üzenetére
Nekem ez segített. Transmission.
-
orifab
csendes tag
Sziasztok!
Mióta feltelepítettem a miniDLNA-t, az ftp szerver nem működik megbízhatóan... tegnap sok állítgatás után rávettem, hogy menjen, de ma ismét nem megy...
amikor ránéztem, a ddns hibára futott, de hiába indítottam újra a ddns kapcsolatot...
újra indítottam az egész DNS-320-at, de semmi...Valakinek nincs ötlete, mivel lehet a hiba?
Dalos Ri-GO
-
adika4444
addikt
milyen szolgáltatónál vagy?
ide is bemásolom:
Ja elnézést mindenkitől hogy egyik D-LINK 320 (ez és a hivatalos 320) topikban se aktívkodok, de lepusztult a kispöcs és azóta a szerepét egy Acer Win7-tel szerelt noti vette át, később meg majd lesz másik NAS ami nem D-LINK lesz de mivel FFP-zni fogok akkor is meg most is igyekszem emlékezni a régebbi tudásra meg a neten is olvasgatok, kérdezzetek nyugodtan válaszolok amiben tudok. P.Ü-ben is zaklathattok, meg adnshost@gmail.com címen is.üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
Ez új hsz-t érdemel:
Kérdeztem már vagy 2x, de harmadszorra is megpróbálom, hátha.
DNS-320 nem indul be ha 22-23 foknál melegebb a környezeti hő. Ha megy, már 50 fok se zavarja procinál... Mi a fenét lehet tenni? Ha melege van csak villog. De már 24 fokban is ezt csinálja, vagy egy bekapcs és restart után is. Tehát amikor már langyos a CPU döglődik...üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
gondolod hogy táp a gondja?
Na majd meglátjuk, csak kéne hozzá táp. Ez jó kör lesz.
A chip-re ha venti kell az már régen röhely, mert akkor igen szarul tervezték meg.
Köszi mindenesetre, meg fogom próbálni az elsőt, másodikat nem hinném mivel nincs ventim hozzá...üdv, adika4444
-
-
hakos1987
őstag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, hátha valaki tudja a megoldást:
- hogy lehet megcsinálni, hogy egy azon hálózaton lévő gépek közül az egyik a NAS-on lévő mappák közül csak 1 (vagy akár több) adott mappát lásson, ne a teljes tartalmat.
op. rendszer: win 7
Köszi előre is!
Bolygónk 3 alapeleme: föld, víz levegő... vízzel és levegővel a hülye is tud hűtést építeni, de próbáltátok már földdel?! :)
-
kuk@c
tag
Sziasztok!
Van egy ilyen NAS az ismerősömnek... Volt benne egy 1TB-os Seagate HDD, amit most kibővítettünk egy Hitachi 1TB-al...
RAID 1-ben szeretné használni... Mivel a korábbi HDD-n már voltak adatok, így amikor az új belekerült, rá szinkronizálta az korábbi adatait...
A gond az, hogy állandóan "degraded"-et ír a raid tömbre és állandóan újra akarja szinkronizálni...
Mi lehet a gond ezzel?
Üdv.:
@
"Csak a Puffin adhat Nekem erőt és mindent lebíró akaratot..."
-
adika4444
addikt
-
TZMI
csendes tag
Sziasztok,
Most látom, hogy a hivatalos oldalon fenn van egy 1.06b03-as szoftver verzió. (dns320l) Böngészve a neten, olvasom, hogy ez fun_plug-ot kinyírja.
Esetleg tapasztalat? Valaki már futtatja ezt a verziót? Gond és hiba mentesen?Köszi előre is!
-
orifab
csendes tag
Sziasztok!
Valaki tudja, hogy kell beállítani a miniDLNA-t ahhoz, hogy a fájlok ne ömlesztve legyenek megjelenítve, hanem az eredeti könyvtár struktúrában? (DNS-320) Köszi
Dalos Ri-GO
-
csikimara
csendes tag
Üdv. mindenkinek.
Évek óta megvan a nasom,kizárólag fun plug és transzmission futott rajta,ez hibátlan volt.Nemrég meguntam,hogy a feliratos sorozatokat állandóan átmásoljam pendrive-ra,gondoltam,hogy feltolom a minidlna-t a nasra. Kb. két hete szenvedek vele,de nem akar összejönni. Az itt leírtak alapján felmegy a minidlna,de akkor nem tudom felrakni a transzmissiont,ha fent van a transzmission,utána nem akar felmenni az optware. Esetleg van valaki aki használja az összes progit a nason? Mi legyen a telepítési sorrend? Az SSH-t mikor kell élesíteni? Mikor kell elindítani a progikat? Ha az optwaret a transmission után telepítem,akkor felmegy,de indításnál kiírja,hogy foglalt...ezek után a minidlna már nem megy fel. Már kezdem unni. Nincs véletlenül xbmc dns-320-ra?
Előre is köszi a válaszokat.[ Szerkesztve ]
-
lbarna
tag
# port for HTTP (descriptions, SOAP, media transfer) traffic
port=8200# network interfaces to serve, comma delimited
network_interface=egiga0# set this to the directory you want scanned.
# * if have multiple directories, you can have multiple media_dir= lines
# * if you want to restrict a media_dir to a specific content type, you
# can prepend the type, followed by a comma, to the directory:
# + "A" for audio (eg. media_dir=A,/home/jmaggard/Music)
# + "V" for video (eg. media_dir=V,/home/jmaggard/Videos)
# + "P" for images (eg. media_dir=P,/home/jmaggard/Pictures)
media_dir=V,/mnt/HD/HD_b2/Filmek
media_dir=P,/mnt/HD/HD_b2/Kepek
media_dir=V,/mnt/HD/HD_b2/Kepek
media_dir=V,/mnt/USB/HD_c1# set this if you want to customize the name that shows up on your clients
friendly_name=Server# set this if you would like to specify the directory where you want MiniDLNA to store its database and album art cache
db_dir=/mnt/HD/HD_a2/ffp/var/cache/minidlna# set this if you would like to specify the directory where you want MiniDLNA to store its log file
log_dir=/mnt/HD/HD_a2/ffp/var/log# this should be a list of file names to check for when searching for album art
# note: names should be delimited with a forward slash ("/")
album_art_names=Cover.jpg/cover.jpg/AlbumArtSmall.jpg/albumartsmall.jpg/AlbumArt.jpg/albumart.jpg/Album.jpg/album.jpg/Folder.jpg/folder.jpg/Thumb.jpg/thumb.jpg# set this to no to disable inotify monitoring to automatically discover new files
# note: the default is yes
inotify=yes# set this to yes to enable support for streaming .jpg and .mp3 files to a TiVo supporting HMO
enable_tivo=no# set this to strictly adhere to DLNA standards.
# * This will allow server-side downscaling of very large JPEG images,
# which may hurt JPEG serving performance on (at least) Sony DLNA products.
strict_dlna=no# default presentation url is http address on port 80
#presentation_url=http://www.mylan/index.php# notify interval in seconds. default is 895 seconds.
notify_interval=900# serial and model number the daemon will report to clients
# in its XML description
serial=12345678
model_number=1# specify the path to the MiniSSDPd socket
#minissdpdsocket=/var/run/minissdpd.sock# use different container as root of the tree
# possible values:
# + "." - use standard container (this is the default)
# + "B" - "Browse Directory"
# + "M" - "Music"
# + "V" - "Video"
# + "P" - "Pictures"
# if you specify "B" and client device is audio-only then "Music/Folders" will be used as root
#root_container=.[ Szerkesztve ]
Huawei m3, Asus ZenFone Max 32Gb
Új hozzászólás Aktív témák
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest