Új hozzászólás Aktív témák
-
aldebaran
őstag
válasz bounty123 #4601 üzenetére
Ok, köszi! Igen, csak nem tudom, hogy a mi eszközünkhöz honnan lehet letölteni a legújabbat. Mindig azt mondja, hogy frissítsek, csak nem tudom, hogy melyik csomaggal.
szerk: egyébként nyitottam egy topic-ot a wav problémámra és a fentebb említettre: [link]
[ Szerkesztve ]
Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
Kicsirics77
veterán
CIFS kérdéskörben érdeklődnék,miért van vele tele a log a NAS-on,nemigazán találtam kielégítő választ és megoldást sem rá,főleg nem magyarul.
.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
szaby72
tag
Sziasztok.
Kivettem a Nas-ból a hdd-t most külső házba raktam,de nem ismeri fel aszgép,illetve rögtön formázni szeretné---vmi megoldás?
Köszönöm. -
bounty123
őstag
válasz szaby72 #4604 üzenetére
A NAS linux alapú, ext (3/4?) filerendszert használ, amit a windows nem fog felismerni csak úgy. Szóval vagy egy linux rendszer alól próbáld, vagy tegyél fel ext filerendszerhez programot windowsra:
https://www.howtoforge.com/access-linux-partitions-from-windows -
ttbazs
csendes tag
Sziasztok!
Azzal a problémával fordulok hozzátok, hogy nemrégiben vettem egy DNS-237l-et.
Már hetek óta erölködök a Plex-el. Már fent volt az összes verzió amit találtam 1.04-1.07-ig.
Egy LG G3-as telóval szeretném egy régebbi LG TV-re küldeni amibe egy chromecast csatlakozik.
Már a telón sem tudom lejátszani mert azt írja hogy nem elég erős a szerver az átkódoláshoz.
Próbálkoztam már sok beállítással de semmi, illetve egyszer sikerült, de nem tudom miért, utánna már semmi és azóta sem. A másik LG SMART TV-m dlna-n át tudja rántani a full HD 3D filmeket is a Plex szerverről.Nem tudom mitévő legyek. Az a baj, hogy nehezen tudom elengedni mert tetszik az igényes környezete, de az agyvérzés sem hiányzik.
Válaszaitokat előre is köszönöm!
Minden jót
-
FNZ
őstag
hali!
apósom d-link 320lw nas masinájára [ez a leírás] alapján fel lehet rakni a minidlna-t?
-
pengécske
csendes tag
Sziasztok!
Nekem egy 320L-es nasom van. Van rajta add-onként egy twonky, és egy transmission. Amióta ezeket felraktam, nem tudom írni a meghajtót total commanderből . Meg lehetne-e oldani a problémat anélkül, h adatvesztés lenne belőle? -
hfeca
csendes tag
Könyörgöm, segítsen valaki! DNS-320-ban kicseréltem a volume_1 -es vinyót egy nagyobbra. Mivel azon volt az ffp, minidlna, transmission, tehát fel kell telepíteni ezeket az új hdd-re... gondoltam én. De nem így a vinyó! Az ffp másolására nincs jogosultságom! Próbáltam mindent, nem megy! Amíg ez nincs fent, nem tudok tovább lépni. Mit csináljak? Egyelőre visszaraktam a régit, de az már nagyon öreg, bizonytalan. (Régi: Samsung 1TB, Új: WD Green 2TB) Minden segítséget előre is köszönök! Feca.
-
adika4444
addikt
Próbáld meg a Putty-ból SSH-n keresztül másolni.
írd be hogy
mount
hogy megnézd hogyan hivatkozz a második HDD-re, majd állj be a
cd /mnt/HD/HD_a2
majd
cp ffp /masodik meghajto
tehát a / után add meg a második meghajtó elérését, ha HD_a4 lenne akkor vhogy így
cp ffp /mnt/HD/HD_a4
ha ez nem menne mert 2 vinyónál nem menne az FFP, akkor pedig pendrivera húzd át ugyanezen megoldást követve.üdv, adika4444
-
gabika1969
aktív tag
Valószínűleg nincs jogosultságod az ffp mappára. A Putty-ban ad ki a chown -R nobody /mnt/HD/HD_a2 parancsot, így az egész meghajtóra lesz jogod vagy csak chown -R nobody /mnt/HD/HD_a2/ffp parancsot, ebben az esetben meg csak az ffp-re lesz jogosultságod. Ezután már Windows-on vagy hálózaton bármilyen eszközzel elérve tudsz másolni, törölni stb.
Azonban szerintem egy ilyen másolási manőverrel nem fogsz eredményt elérni. Nem fog működni utána semmi. Újra kell rakni a csomagokat, de ha nemSok sikert!
[ Szerkesztve ]
Üdv Mindenkinek!
-
blanky
tag
Szeretném megkérdezni, hogy amennyiben a firmware-t lecserélem az NAS-on, akkor a jelenleg rajta lévő funplug (és kapcsolódó cuccok) megmaradnak, vagy teljesen újra kell rakni azokat is?
Köszönöm! -
hfeca
csendes tag
válasz gabika1969 #4615 üzenetére
Szia! Kipróbáltam Adika változatát, aztán a Tiedet is, a legfőbb gond, hogy nem megy a PuTTY!
Azt írja ki... "Network error: Connection refused". Így hát természetesen a "chown ...." stb. parancsokig el sem jutok. Valamit nagyon rosszul csinálok, mert pár éve, mikor megvettem a kütyüt, beletettem a Samsung vinyót, megformázta a NAS, utána (!) felmásoltam a filmeket, csak ezután olvastam az ffp-ről, amit szintén gond nélkül felraktam. Most semmi nem megy. Írásvédettre formázta a NAS az egész rohadt vinyót?
De azért köszi a segítséget mindkettőtöknek! -
freinds
csendes tag
sziasztok. kaptam egyik ismeröstöl egy dlink 320 nast. olvasva a forumot frissitettem a firmware_t 2.05re. betettem a 2 db winyot, sikerült felmásoni a dolgaimat, beállitottam a jogosultságokat. minden happy. feltornásztam a transmisiont az itt leirtak alapján, szerkesztettem a settings.json-t. elindul, böngészöböl látom. betöltöm a torrent file-t. nem indul el a letöltés. a ruterben beállitottam a portforwardingot.
mi maradt ki? tud valaki segiteni?
HGy. -
parijani
tag
Sziasztok!
Jelenleg a minidlna 1.0.23-as verzió fut a DNS-320 nasomon, és szeretném frissíteni, honnan lehet hozzá leszedni újabbat? Ha jól tudom, külön kell fordítani hozzá.
Frissítésnél minden megmarad, vagy elölről kell kezdeni az életre keltését. Frissíteni azért akarom, mert nem mindig szkenneli újra a tartalmakat ha bepakolok valamit.Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
gaborcsu
tag
Sziasztok,
azt tapasztaltam egy áramszünet utáni újraindításnál, hogy azóta mindkét HDD led sárgán villog. Tükrözve vannak, minden működik, elérem böngészőből és médialejátszón is. Valamint a system statusban a hard drive info is ok-nak jelzi őket.
Mitől lehet ez?
Nem nagyon értek hozzá, de érdemes valamit lefuttatni vagy ellenőrizni?
Köszi.Ha OAKLEY szemüveg érdekel, nézz be ide: http://o-planet.hu
-
martinkeet
aktív tag
Sziasztok!
Véleményetek szerint a NAS tarthat fent magánat sávszélességet?
Az asztali gépen kb a sebesség harmadát tudom használni ,de amint kihúzom a NAS-ból a net kábelt ,visszakapom a PC-n a teljes sebességet. A transmission fut ,de lényegében zéro az adatforgalom.
A router közös.
Előre is köszi! -
aldebaran
őstag
válasz martinkeet #4626 üzenetére
Nem.
Nekem sose volt transmission. próbáld ki anélkül.Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
Bagoly81
aktív tag
sziasztok!, elkezdtem olvasgatni a forumot de egyenlőre tul sok az információ, probáltam szürni is a kérdésemre amit most fogok feltenni nektek
szóval torrentet akarok futattani , nemlétezik olyan valami ami a d link torrentjére ami beteszi a torrent filokat? ez az 1 esével belatozgatás ritka rossz dolog.
kérlek segitsetek
-
lafaty80
addikt
válasz martinkeet #4626 üzenetére
dugd vissza nas, ssh-val menj rá és állítsd le a transmission-t. Nézd meg hogy visszakapod-e a sávszélességet.
Cuccaim: https://kit.co/lafaty
-
lafaty80
addikt
válasz martinkeet #4630 üzenetére
ott próbáld meg az mtu éréket állítani, hátha....
-
-
adika4444
addikt
Üdv!
Mi lehet a nas-sal?
Próbálom bekapcsolni, power led csak villog, sehogyan nem megy, notebook hűtőpad van alá téve.
Viszont ha berakom a hűtőbe 5-10 percre, majd utána kapcsolom be bekapcsol, de ahogy újra kéne indulni,, megint lefekszik, és villog a power led.
Ja amikor csak villog, akkor a hdd-t sem pörgeti fel egyik oldalon sem.
Mit tudnék tenni?
Nem szeretném a hűtőbe tartani...
Segítségeket köszönöm!üdv, adika4444
-
intrate
csendes tag
sziasztok,
a gondom az, hogyha letöltök egy filmet transmissionnal, a gépről hiába látom, hogy a film ott van a NAS-on, a TV nem látja csak akkor, ha a NAS-on a multimédiás Managementben nyomok egy refresh-t.
Ha a refresh lefut, akkor már simán lája a TV is.
Nincs valami auto refresh?
köszi -
orifab
csendes tag
Sziasztok!
Én most ruháztam be egy DNS-320-ba, és SMART TV-n szeretnék róla videókat lejátszani.
Abszolút kezdő vagyok a témában, és a fórumon utánaolvastam, hogy kell a minidlna. Letöltöttem, de nem tudom hogy kell feltenni. ennek is utána olvastam, írtak mindenféle add-on ról de azt sem tudom hogy van meg másoknak, és nekem miért nincs fenn... letöltöttem a puttyot de azzal meg azt sem látom mire való... én kis naív azt hittem, csak rátolom a fájlt oszt jó...Esetleg ha lenne valaki, aki pár szóban vagy jó linkel tudna segíteni, azt megköszönném.
Jó lenne tudni, hogy lehet telepíteni, beállítani, mi mire való...Már órák óta böngészek, de semmi.
Segítsetek plíííz
Dalos Ri-GO
-
-
hfeca
csendes tag
Hogy lehet az IntelliPower-t örökre hatástalanítani? Ettől meg lehet őrülni, de komolyan! Másolni akarok valamit a NAS-ra, egy kicsit gondolkozom (több, mint 8 mp-et), "elalszik" a rohadt WD! Ez a wdidle3 csak úgy műxik, hogy PC-be rakom a vinyót, NAS-ból nem? És akkor is csak WinXP alól?
-
Multibit
nagyúr
Igen, mielőtt a NAS-ba tetted, akkor kellett volna egy PC-ben lecsekkolni, hogy a tied parkolós fajta-e!
Egyébként meg IntelliPower <> sűrű fejparkolás!
Legalább a WD-hez van egy ilyen utility. Más gyártó is "mániákusan parkoltatja" a HDD olvasófejet, azok még programot sem adtak ki ennek a f@szságnak az inaktiválására.[ Szerkesztve ]
-
bounty123
őstag
Linux alá is van utility a kikapcsoláshoz, vagy pl. az ultimate boot cdvel bootolva is meg lehet oldani elvileg. NAS-ba érdemesebb a wd-től a red szériát tenni.
-
capafog23
őstag
Feltettem a minidlna-t sima 320-asra, most nem elérhető a nas 2 órája kb.
Gondolom ennyi idő amíg bekeresi a sok filmet. -
gabika1969
aktív tag
válasz capafog23 #4640 üzenetére
Biztos, hogy nem! Szerintem nem indítottad el. Ha Putty-al belépsz és üt egy "ps"-t a listában láthatod, hogy mi fut. Ha nem megy a dlna, akkor indítsd el vagy a szerkeszd a a minidlna.conf fájlt, a megfelelő mappák miatt.
A szkennelés néhány perc alatt le kell fusson.Üdv Mindenkinek!
-
capafog23
őstag
válasz gabika1969 #4641 üzenetére
Most néztem rá újra és még mindig nem elérhető az egész NAS úgyhogy mostmár újraindítom meglátom mi lesz.
Nincs penne a ps listába a minidlna, pedig benne van az sh fileja a start mappába.
Valaki szakértő ránézhetne remote desktopal.
[ Szerkesztve ]
-
capafog23
őstag
Megy a minidlna szervez csak a config fájlba nem tudom hogy kell megadni a mappákat milyen formátumba mert én megadtam 3-at de "Media directory not accessible! [(null)]" gondolom szarul adtam meg vagy nincs hozzáférése neki.
-
capafog23
őstag
válasz capafog23 #4643 üzenetére
Azt már meg oldottam mostmár csak azt írja ki hogy "No MAC addresses found!"
de a google nem a barátom, elakadtam.Szerk: Látszik a tv-n a "pingvin" csak nincs meg az a mappa amit meg akarok osztani csak az "opt" mappa ami alapból benne van a megosztásban.
[ Szerkesztve ]
-
capafog23
őstag
válasz gabika1969 #4641 üzenetére
DNS-320-am van, az kéne hogy hogy kéne megadni neki a mappákat amiket scaeneljen mert ahogy én megadtam neki úgy nem scaneli be őket.
-
lafaty80
addikt
Na nálam is előjött egy érdekes hiba.
Adott egy sima DNS-320 2db 1TB-os HDD-vel, ezek e szerint:
Volume_2 : JBOD
Volume_1 : RAID 0Olvasni tudok mindkét volume-ról rendesen, írni viszont csak a 2-esre. 1-esen nagyon lassú lett 2-600kbyte.
s.m.a.r.t nem ad hibát, de érdekes módon csak a volume_2-ön tudok scandisk-et futtatni, az 1-en elhasal inicializáláskor.Ötlet amivel ki tudom deríteni hdd szészedések nélkül, hogy hdd vagy csak volume gond van? valami cucc amivel helyre lehet esetleg tenni?
-
gabika1969
aktív tag
válasz capafog23 #4645 üzenetére
Nálam korábban ez a beállítás volt. Ehhez a NAS-on kell csinálj egy Media könyvtárat, majd benne egy Music, Pictures, Videos mappákat és az anyagokat ezek szerint szelektálva betenni.
Értelemszerűen más mappákat is csinálhatsz, de a lenti elvet b e kell tartani:
Ez a minidlan.conf szerkesztése:Üdv Mindenkinek!
-
Monyofi
újonc
Sziasztok
Lenne egy olyan problémám, hogy nem tudom elérni távolról a nast. Eddig szépen eltudtam érni a szervert távolról, de egyik napról hirtelen megszűnt a kapcsolat. A 80 port nyitva van. Hogyan tudom átállítani a webportot?
De minden ötlet érdekel. -
capafog23
őstag
válasz gabika1969 #4647 üzenetére
Az lett volna a lényeg hogy a minidlna elvileg streameli a feliratot is, de gyakorlatilag nekem nem ment bemásoltam oda az opt mappába (mert csak azt scanelte) egy feliratos sorozatot meg egy filmet de egyiknél se volt felirat.
Úgyhogy most visszaálltam a gyári szerverre.
Új hozzászólás Aktív témák
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest