Új hozzászólás Aktív témák
-
TommyNagz
senior tag
Na kérem! Újraépítettem a kis HP-t, friss OMV-vel, és szoftveres RAID1-gyel. 70 MB/s körül tudok rá írni, úgyhogy a D-Link megy szépen vissza az Aqua-hoz. Köszönöm a segítséget és a tippeket!
encapsulation dot1q
-
zsolesz6
aktív tag
Sziasztok!
A múlt pénteken sikerült beszereznem egy ilyen eszközt, de sajnos előtte nem néztem eléggé utána, és ami a boltban a polcon volt az Rev. B2. Ez mit jelent? Van valam érdem eltérés az A verzióhoz képest? Néztem a firmware upgradeket, az A már 2.05-nél jár. Erre pedig csak 1.02 volt (vagy mi a szösz). Ezt fel is raktam. Küszködtem vele egy kicsit a hétvégén. A gyári torrent kliens is elég jól megy, nem tudom van-e valami letöltési limit, mert eddig még nem töltöttem rajta sok mindent, de az kicsit idegesít hogy nem tudom kiválasztani hogy hová töltsön. Automatikusan P2P könyvtárba tölt. Transmission tud ijet? Érdemes felrakni?
DLNA szoftverben mit ajánlotok? Minidlna vagy serviio? A gyári az elég furcsán viselkedik, van hogy látja a TV, van hogy semmi. Van mikor simán lejátsza az mkv-t, m2ts-t akár felirattal is, van hogy iszonyatosan szaggat, vagy nem lát feliratot.
Előre is köszönöm a segítséget. -
nagyúr
válasz zsolesz6 #5102 üzenetére
A transmission-nek van egy beállítófájlja, azt szerkesztve be tudod állítani, hogy mit hova töltsön le.
Ezt érdemes elolvasni: Transmission a dns 323-ra. Igaz, hogy a cikk nem a 320-ról szól, de a Transmission beállítása rész az nem NAS-specifikus.
Én a cikk alapján állítottam be, és nagyon hasznos, hogy elkülöníthető a félig letöltött, és a teljesen letöltött csomag. Meg az is, hogy egy "instant" könyvtárba átmásolod a torrent fájlt, és a Transmission automatikusan elkezdi aletöltési folyamatot.B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
pazzo
tag
Sziasztok!
D-Link DNS-320L NAS-ra feltelepítettem a miniDLNA-t, beállítottam a média fájlok mappáit /mnt/HD/HD_a2/film
Vettem USB A-A kábelt, hogy összeköthessem a Samsung tévével, de az mégsem látja a NAS-t.
Mit kell még beállítanom, letöltenem, hogy filmet nézhessek a NAS-ról?
Eddig csak torrentre használtam.Másik kérdésem: lehetséges IPTV-ként is használni ezt a kütyüt?
-
Kicsirics77
veterán
-
pazzo
tag
válasz Kicsirics77 #5105 üzenetére
Na, ettől féltem.
Samsung tévét nem tudok hálózatba kötni. -
Kicsirics77
veterán
így viszont meg vagy lőve teljesen mert nem fogsz samba megosztást nézni.
alternatíva lehet még az,hogy ha van a tévén hdmi port akkor egy külső média lejátszót vagy egy raspberry pi-t ráteszel és azon keresztül már tudsz majd a nas-ról filmet nézni..... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
pazzo
tag
válasz Kicsirics77 #5111 üzenetére
Köszönöm!
Ez jó ötlet. -
ttbazs
csendes tag
Sziasztok!
Abban szeretnék segítséget kérni, hogy valakinek sikerült a Plex-et úgy beállítani, hogy ne próbáljon konvertálni a videókat mert ahhoz nem elég bika a kicsike. Mert így csak DLNA-n keresztül tudom használni a TV-vel.
Gondoltam ha már van a TV-hez PLEX App akkor azt használnám mert nekem tetszik ez az igényes megjelenés.Bármit állítok "A szerver nem elég erős a videók konvertálására" hibaüzenet van. Amit persze nem is csodálok!
TV: LG LB650V
NAS: DNS-327l
Router: D-link DIR 860l + 100/50 net gigabites kapcsolattalSegítségeiteket előre is köszönöm, szép estét mindenkinek.
-
bigsteve77
csendes tag
Sziasztok! Segítségre lenne szükségem. A NAS alig 120-160 kb-vel töltötte e torrentet. Gondoltam kevesen seedelik. Feltelepítettem az asztali pc-re utorrentet és dádám 460 Mb volt a sebesség. Tud valaki segíteni a lenti beállításokat mi szerint módosítsam, hogy megfelelően működjön? A netem gigabit és a kábeleim is. A router is gigabit és a sebesség mérési értékek jók, csak a torrent nem megy rendesen a NAS_ról. További problémám, hogy a böngészőből is csak nagyon lassan és szinte csak egyszer nyitható meg a webgui-ja. Szóval tuti én lámáztam el valamit.
Version
1.11
Installation Path
/Volume_1/Nas_Prog/TransmissionTransmission-t használok.
alt-speed-down 50
alt-speed-enabled false
alt-speed-time-begin 540
alt-speed-time-day 127
alt-speed-time-enabled false
alt-speed-time-end 1020
alt-speed-up 50
bind-address-ipv4 0.0.0.0
bind-address-ipv6 ::
blocklist-enabled false
blocklist-url http://www.example.com/blocklist
cache-size-mb 128
dht-enabled true
download-queue-enabled true
download-queue-size 9999
encryption 0
idle-seeding-limit 30
idle-seeding-limit-enabled false
lpd-enabled true
message-level 2
peer-congestion-algorithm
peer-id-ttl-hours 6
peer-limit-global 43392
peer-limit-per-torrent 60000
peer-port-random-high 65535
peer-port-random-low 49152
peer-port-random-on-start false
peer-socket-tos default
pex-enabled true
pidfile /var/run/transmission.pid
port-forwarding-enabled true
preallocation 1
prefetch-enabled 1
queue-stalled-enabled false
queue-stalled-minutes 30
ratio-limit 2
ratio-limit-enabled false
rename-partial-files true
rpc-authentication-required true
rpc-bind-address 0.0.0.0
rpc-whitelist
rpc-whitelist-enabled true
scrape-paused-torrents-enabled true
script-torrent-done-enabled false
script-torrent-done-filename
seed-queue-enabled false
seed-queue-size 1000000
speed-limit-down 1000000
speed-limit-down-enabled false
speed-limit-up 250000
speed-limit-up-enabled false
start-added-torrents true
trash-original-torrent-files false
umask 0
upload-slots-per-torrent 10000
utp-enabled trueSteve
-
Kicsirics77
veterán
válasz bigsteve77 #5114 üzenetére
alapvetően hibák vannak a config fájlban
keress rá a neten a transmission config.txt szóra és mazsolázz belőle de itt például ez sem az igazi download-queue-size 9999
ez nálam momentán 1 mert minek töltsön egyszerre 10000 torrentet mikor egymás után is lehet.
encryption 0 ez is inkább 2
umask 2
de keresgess a neten..... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
larryhughes
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget, tanácsot szeretnék kérni.
Tegnap este minden előzmény nélkül egyszer csak kikapcsolt NAS-om. Egy SD filmet néztem, háttérben ment 4-5 torrent, semmi olyan extra, amit korábban ne bírt volna.
A log szerint túlmelegedett:
Sep 12 01:36:39 System is shutting down.
Sep 12 01:36:35 The Internal System Temperature Has Exceeded. The Set Limit Of 149 F / 65 C. I Will Now Be Shut Down.A ventillátort beállítottam "Auto(Low/High)" értékre. Azóta nem állt le, most "tétlenségben" a hőmérséklet adatok az alábbiak (a szobában kb. 25 fok lehet):
System info
System Temperature 138°F/59°CHard Drive info
R Seagate ST2000DL003-9VT1 5YD3J798 52°C / 125°F 2000 GB Normal
L Seagate ST2000DL003-9VT1 5YD3J6R8 52°C / 125°F 2000 GB NormalMennyire gázok az adatok? Nem mai darab már szegény, de eddig ilyen gondom nem volt vele.
-
agyhalal
aktív tag
Akinek DNS-320L van: Sokan nem tudják még, hogy a Transmission telepíthető add-onként és nem kell hozzá config file-okkal és Linux-szal vacakolni? Már legalább 1 éve elérhető. Letöltöd a file-t, a NAS html felületén betallózod, telepíted és a Transmission html felületén beállítod mindenféle Linux-os tudás szüksége nélkül. Pár perc az egész.
Nézz tükörbe, hogy neked mi van a homlokodra írva!
-
Kicsirics77
veterán
válasz agyhalal #5117 üzenetére
viszont sajnos sima 320-nál marad az ffp és a config fájl kézi szerkeztése
ami szerintem még mindíg tetsreszabhatóbb így mint a webes felületen lévő klikkelgetés.
nekem 320L-m van de a konfigot kézzel szerkesztem inkább..... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
agyhalal
aktív tag
válasz Kicsirics77 #5118 üzenetére
Igen, sajnos sima 320-ra nincs ez az opció
Nézz tükörbe, hogy neked mi van a homlokodra írva!
-
krealon
veterán
válasz larryhughes #5116 üzenetére
"A log szerint túlmelegedett:
Sep 12 01:36:39 System is shutting down.
Sep 12 01:36:35 The Internal System Temperature Has Exceeded. The Set Limit Of 149 F / 65 C. I Will Now Be Shut Down.A ventillátort beállítottam "Auto(Low/High)" értékre. Azóta nem állt le, most "tétlenségben" a hőmérséklet adatok az alábbiak (a szobában kb. 25 fok lehet):
System info
System Temperature 138°F/59°CHard Drive info
R Seagate ST2000DL003-9VT1 5YD3J798 52°C / 125°F 2000 GB Normal
L Seagate ST2000DL003-9VT1 5YD3J6R8 52°C / 125°F 2000 GB NormalMennyire gázok az adatok? Nem mai darab már szegény, de eddig ilyen gondom nem volt vele."
52 °C egy winchesternek nagyon-nagyon sok.
Ha tartosan szeretned hasznalni, akkor ez az ertek ne haladja meg a 45 °C-ot.Az en mikroszerverben (12 cm-es, gyari, lassu fordulatu ventillator szellozteti a hazat) hasznalt HDD-imnel csucsterhelesnel sem szokott 42 °C fole menni a homerseklet (max 28 fokos szobaban, legkondi nelkul).
-
J0shu4M1ll3r
senior tag
Sziasztok!
Kaptam egy D-Link 320-as nast, és annyi a gond vele, hogy se a setup wizard nem látja, se pedig a router felületén nem látom. Bekapcsol, világít a power led, jelzi, hogy van benne 1 hdd, de valamiért nincs hálózati kapcsolat. Bekapcsolás után világít a hálózati csatlakozó oldalán mindkét led, de aztán elalszik, és a kábel újra csatlakoztatásával se világítanak.
Lehet, hogy tönkre ment benne valami? Mármint a panelon? Vagy csak valami beállítási probléma?
Előre is köszönöm a segítségeket!"There are things you can't fight. Acts of God. You see a hurricane coming, you get out of the way. But when you're in a Jaeger, suddenly, you can fight the hurricane. You can win."
-
Kicsirics77
veterán
válasz J0shu4M1ll3r #5121 üzenetére
Reset?
.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
zsolesz6
aktív tag
válasz J0shu4M1ll3r #5121 üzenetére
Kell hozzá a software az első telepítéshez. Aztán onnan fix ip-t adsz neki, és onnantól kezdve látod böngészőből is.
-
J0shu4M1ll3r
senior tag
válasz Kicsirics77 #5122 üzenetére
Sajnos kétszer is próbálkoztam vele de semmi. Nem romlott el, mert az elején világít és villognak a ledek, de utána semmi.
@ (#5124) zsolesz6:
A software nem talál semmit, teljesen üres a tábla, ahol ki kéne választanom az eszközt. El se jutok az IP-ig.Az jutott még eszembe, hogy ami van elem (LR44), az ha lemerült, okozhat ilyet?
"There are things you can't fight. Acts of God. You see a hurricane coming, you get out of the way. But when you're in a Jaeger, suddenly, you can fight the hurricane. You can win."
-
nagyúr
válasz J0shu4M1ll3r #5125 üzenetére
A routeren nem látsz neki kiosztott ip címet (dhcp client list)?
B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
J0shu4M1ll3r
senior tag
Több kábellel és több porton is próbáltam. Hátsó reset gombot is párszor próbáltam. Vagy a factory másmilyen?
"There are things you can't fight. Acts of God. You see a hurricane coming, you get out of the way. But when you're in a Jaeger, suddenly, you can fight the hurricane. You can win."
-
simonjoe
őstag
Sziasztok!
Segítséget kérnék tisztelettel.
Van egy 320L-em, frissítettem a firmware-t ezután, amint belépek a webes felületre csak a home fül aktív, ha bármelyik másik kettőt választom (applications, management) újra feldobja a bejelentkezéses oldalt. Belépek és ismét csak a home fülre ugrik vissza. Esélyem sincs így egy szoft frissítésre, vagy bármi másra. Szóval használhatatlan lett.
Valami más módszerrel lehetne újraírni a FW-t???THX!!
Joe
-
Coc@s
őstag
válasz J0shu4M1ll3r #5129 üzenetére
A szoftveres RESET-en kívül én is csak a RESET gombot ismerem.
Az alaplapi elemet/akkut kivenni kis időre esetleg?
Hátha akkor is valamilyen szinten alapba áll.18 éve itt
-
zsolesz6
aktív tag
Nem lehet hogy csak rossz szoftverrel próbáltad? Én amit letöltöttem a d-link honlapjáról az nekem sem találta meg, kénytelen voltam a hozzá adott CD-t használni, csak az nehézkes volt mert nincs CD meghajtó a gépemben Ezért próbáltam először netről letölteni. De a gyári CD meg látta.
Na ez igazából joshuamnak akart menni sorry
[ Szerkesztve ]
-
-
Coc@s
őstag
válasz Kicsirics77 #5135 üzenetére
Tud USB Printer szerver funkciót is. (Legalább is a 320L)
Nem tudom, így lekezel-e egy USB-Ethernet átalakítót, de ha kölcsönbe tud kérni, egy próbát megér.
Bár nekem is kétségeim vannak.Azt nem írta a kolléga, hogy mennyi idős a gép (garancia ?), de mivel "kapta", lehet hogy nem véletlenül adták oda.
[ Szerkesztve ]
18 éve itt
-
-
válasz Kicsirics77 #5135 üzenetére
Mármint minek a mentésére?
Azt írta, hogy a Samu tv-jén nincs rj45 csak usb, ezért kérdeztem mint alternatívát az átalakítót. Hogy jön ide a mentés funkció?
Azért viszont utólag is bocsi, hogy nem tettem off-ba.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Coc@s
őstag
válasz simonjoe #5139 üzenetére
Hát akkor pedig jó kellett volna, hogy legyen a FW.
@Essejó:
Úgy látom, két téma keveredett.
Kicsit korábban volt téma ez a TV-s történet, amire te most válaszoltál, és épp fut egy olyan NAS történet, hogy a kollégának nem jó (legalább is nem működik) az Ethernet csatlakozója. És ezért gondolt mindenki arra, hogy USB-Ethernet átalakító működhet-e a NAS USB portján.[ Szerkesztve ]
18 éve itt
-
simonjoe
őstag
Nem gond, én kibogarásztam a lényeget.
Közben megtaláltam a megoldást, az 1.08b09-es új FW-el halyreálltam.
innen Ti is le tudjátok tolni:
ftp://ftp.dlink.net.pl/dns/dns-320L/driver_software/DLINK_DNS320L(LW).1.08b09(3.07.0516.2016)(0905104342)(0905104838).zip[ Szerkesztve ]
Joe
-
J0shu4M1ll3r
senior tag
válasz J0shu4M1ll3r #5125 üzenetére
Úgy néz ki sikerült életet lehelni az eszközbe. Ugyan elfelejtettem új elemet venni, de kivettem a használtat pár percre, majd bekapcsolás után kb 15 mp-ig nyomva tartottam a reset gombot.
A telepítős varázsló még mindig nem látja, de a router webes felületén látszik, hogy kap IP-t, és ezzel az IP címmel be tudtam lépni a NAS webes felületére. Úgyhogy úgy néz ki megoldódott az elérési gond. Nálatok is volt ilyen, hogy a wizard-ból nem látszik?+1 kérdés: Ha 1 HDD-vel szeretném használni, akkor is muszáj a RAID, és csak ext3-ba lehet formázni?
Köszönöm!!
-
J0shu4M1ll3r
senior tag
válasz J0shu4M1ll3r #5143 üzenetére
Közben a telepítő varázslós gond is megoldódott, most már onnan is látom az eszközt.
A HDD kérdésem viszont még aktuális, addig nem is állok neki formázni, míg nem tudom mi a jó."There are things you can't fight. Acts of God. You see a hurricane coming, you get out of the way. But when you're in a Jaeger, suddenly, you can fight the hurricane. You can win."
-
-
Kicsirics77
veterán
válasz J0shu4M1ll3r #5143 üzenetére
1 hhd-vel is lehet használni,ugyanúgy a riad választási lehetőséget válaszd csak éppen a raid jbod funkció nem lesz elérhető,simán leformázza,és. Sak ext particiót tud formázni,de tökéletesen elérhető bármilyen gépről csak a megosztást kell beállítani rendesen.
.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
válasz Kicsirics77 #5145 üzenetére
Ééértem, és a Tv USB portján akarsz menteni. Hát tudod azt nagyon kell akarni és akkor se sűrűn esélyes, hogy bejön.
Egyébként a Tv USB portra dugott pendrive-ról vagy külső házas hdd-ről filmet lejátszik. A Nas Usb portra adatot kiküld. A film mint adat van a nason tárolva. Akkor mi a búbánatos plundrás lópiklukáért nem működik így? Miért nem játszik le a tv az usb portjára kötött nasról filmet?
[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Kicsirics77
veterán
Egyem a szíved sóderral,ha figyelmesen olvasnál és nem csak write only lennél akkor érzékelhetted volna,hogy nem én akarok összekötni sem menteni,főleg nem tévéről meg főleg nem usb porton,de semmi baj,elnézem mert meleg van.
Legközelebb meg légyszives inkább először olvass vissza aztán írj hülyeséget.
Peace..... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
válasz Kicsirics77 #5148 üzenetére
Jajj te, egy fülű barátom. Amikor azt látom, hogy egy teljesen egyértelmű kérdésemre mekkora okosságot írsz, akkor honnan kéne tudnom, hogy nem bicskával eszed a dobostortát, de még is komolyan gondoltad a válaszod. És én tanuljak meg olvasni?
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
simonjoe
őstag
Sziasztok!!
Szenvedek a 320L-el. Sikerült nagy nehezen beállítani, pontosabban csak majdnem.
A számítógépemen vannak könyvtárak amikről szeretnék biztonsági másolatokat készíteni időnként, 1xűen nem tudom ezt megtenni. Ha valaki jártas ebben HELP!!THX!!
[ Szerkesztve ]
Joe
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest