Új hozzászólás Aktív témák
-
hopkins_
csendes tag
válasz Core2duo6600 #550 üzenetére
Értem! Köszönöm!
-
Borisz76
veterán
A főszereplő : D-Link DNS-320 NAS milyen tempóval képes a merevlemezre írni és arról olvasni ? Feltételezve ,hogy a gigabites router nem fogja vissza és egy pc-ről küldünk / fogadunk adatokat. Érdekelne ,hogy 1 lemezzel és 2 lemezes Raid módban hogy gyorsul, lassul.
Jöhetnek pusztán a számok
Köszi.
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
cSuwwi
aktív tag
válasz Borisz76 #552 üzenetére
Nekem 2 lemezzel (2x2TB Seagate Green, csak 5400-es) fele raidben és fele simán is gigabites routeren/switchen át 20-22M/s-et tud írni/olvasni a helyi hálóról.
Távolról (digi upload: 30mbit/sec, upc download: 120mbit/sec) sftp-n 6-700k, ftp-vel lassabb, amit nem értek miért, de lassabb.[ Szerkesztve ]
-
drika
tag
válasz Core2duo6600 #550 üzenetére
Bocs, de ez butaság.
Nálam 45 fokosak a HDD-k (ami meleg, de messze nem forró), és a venti sosem kapcsol be. -
DonCosta
tag
Milyen firmvare van fent neked? FFP és Transmission van telepítve? Csak mert eddig sokaknál probléma volt az előbbiek telepítése után a sebességgel, mint ahogy nekem is.
Ezért vagyok rá kíváncsi milyen együttállásnál megy nálad.
Nálam a 100 megabites hálón az FFP és Transmission felrakása után belassult 4-5 M/s-re az addigi 8-9-ről (állítólag a 100-as hálónak kb ez a korlátja). -
lafaty80
addikt
Néztétek már az új firmware verziókat?
ftp://ftp.dlink.com/Multimedia/dns320/Firmware/ 2.02
ftp://ftp.dlink.hu/dns/dns-320/driver_software/ [I]2.01b01
Cuccaim: https://kit.co/lafaty
-
DonCosta
tag
-
xrvman
őstag
válasz DonCosta #559 üzenetére
Neked a P2P mappát betette a Volume1 alá is a 2.02? Régebben nekem ott is volt, most csak a gyökérben van jelen.
Ez így nekem nem jó, mert nem tudom megosztani a media tartalmat, mert ugye nem látszik a volume1 alatt ott meg csak az alattit lehet megosztani.[ Szerkesztve ]
-
xrvman
őstag
Ha kiveszem a kettes HDD-t, és úgy formázom le az egyest, akkor ha visszateszem a kettest felismeri és adatokat békin hagyva meglesz minden?
-
xrvman
őstag
Érdekes, megpróbáltam a volume_2 re tenni a torrentet és akkor is a gyökérben hozta csak létre?!
-
xrvman
őstag
Kinek Milyen firm van fent?
DLINK_DNS320.2.02b01(2.08.0923.2011)(BETA).fw ez van fent nekem. -
Vieron
tag
Sziasztok!
Lenne két kérdésem:
1. Ipv6 -ot hogy tudok mókolni a cuccra? Persze csak akkor érdekes, ha Transmission támogatja.
2. Transmissionnek hol tudok jelszót és felhasználónevet beállítani, hogy a webes felület csak azzal legyen elérhető?
Előre is köszi!
-
glugi
tag
Sziasztok!
A power recovery funkció arra szolgál, hogy áramkimaradás után visszakapcsol a nas, ugye? Na most ha ez így van, akkor vajon miért nem tesz így?
-
hopkins_
csendes tag
Sziasztok! transmissiont szeretném telepíteni, de ennél a parancsnál elakadtam:
$ su felhasználónévakineknevébenfussonatransmission -c "transmission-daemon -f -g /mnt/HD_a2/.transmission-daemon -w /mnt/HD/HD_b2/transmission/letoltesek -t -u felhasználónévamivelmajdbelépekatransmissionbe -v jelszóamivelmajdbelépekatransmissionbe -a *.*.*.*
A HD_b2-n a transmission/letöltésekbe szeretnék letölteni, van szimbolikus linkem a :/mnt/HD/HD_a2/-ra HD_a2 néven.
Ez a leírás alapján csinálom:
http://forum.dsmg600.info/t2719-%5BREL%5D-Transmission.htmlEddig minden oké volt, de ennél a lépésnél elvileg ki kéne, hogy elindul a telepítés, de nekem csak kacsacsőrt ad vissza (>) és nem tudom, hogy mit rontok el. Tud valaki segíteni?
-
drika
tag
Nem lehet downgrade-elni? Azt írja, hogy process failed és nem teszi fel a korábbi firmware-t. Segítség!
-
Goatman
aktív tag
Hello!
Most bukkantam rá erre a topikra, én is bírok eggyel a nevezett készülékből. Érdeklődnék, hogy 1.00 óta akad-e valami szignifikáns újdonság a funkcionalitásban, érdemes-e frissíteni illetve kiváncsi lennék, hogy hogyan lehet ezt a NAS-t kvázi-felhőként használni (akár DynDNS-el, vagy máshogy) és Androidos okostelóról tartalmát elérni/módosítani/streamelni bárhonnan, nem csak LAN-on keresztül. Különösen a hang/videó streamelés érdekelne, régen megoldottam DynDNS-el és VLC-vel, de ahhoz a PC-nek is folyton üzemben kellett lennie..
Üdv, és előre is köszi
[ Szerkesztve ]
92 pirospont a régi Hardveraprón: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Goatman
-
xrvman
őstag
Ha visszaolvasol pár hsz-t kiderült volna hogy van frissebb firmware hozzá
Abban immár van UPnP AV Server, de ott ugye az mkv fájlok hivatalosan nem támogatottak, ezért inkább Funplugot érdemes használni.
Torrent kezelőn javítottak, stb, de itt is szintán jobb a funplug beli.
De majd itt a tájékozottabbak mondanak róla párat. -
DonCosta
tag
Nekem ugyan ez a történetem, annyi különbséggel, hogy én nem vettem észre, hogy folyton bekapcsolna a venti. Bár nekem elég hűvös és eldugott helyen van. Ja és 1 notebook winyóval.
Az viszont engem is bosszant, hogy nem tudok downgradelni. A 2.0-ról lehetett 1.0-ra, ezért felbátorodtam, hogy kipróbálom a 2.02. bétát.xrvman: nem formáztam a HDD-t a firm cserénél.
-
-
DonCosta
tag
Ezt jó tudni. Rá kell nézzek, mert nálam a NAS el van rejtve és nem tűnik fel, hogy pörög, de így lehet hogy hamar kinyírja a HDD-t.
A sebességekkel kapcsolatban is volt valami gond a funpluggal. Ha ment akkor visszaestek a gigabites lanon is 8-9 MB/s-ra (nálam most ilyeneket mérek)
Kérdés: a funplugot hogy lehet leszedni? Egyáltalán hogy kapcsolom ki? Nekem nem jelent annyi pluszt, hogy megérje ilyen kompromisszumokat kötni. A transmissionon kivül semmit nem használok és azt is remekül helyettesítené egyelőre a gyári alkalmazás. -
DonCosta
tag
Köszi, kipróbálom!
A pendriveos kérdésedre szerintem az a válasz, hogy ilyenkor nem a HDD-t pörgeti mivel nem arról fut. Így amikor megy az ffp akkor sem pörögnek a vinyók és a ventilátor. Egyszer kell újraindítani és utána nem kell mindig leállítani.
Én így értem de ez csak feltételezés, nem próbáltam. Glugi majd kijavít ha nem így van.[ Szerkesztve ]
-
lafaty80
addikt
Sziasztok,
Eddig 1 hdd volt a masinában (LEFT) Volume_1.
Most beletettem egy másikat, így 2db standart disk lett.
Viszont a 2 hdd (RIGHT) Volume_2 lett elöl, tehát semmi sem megy úgy, mint 1 hdd-vel.
Lehet valahogy sorrendet állítani?
-
lafaty80
addikt
Tulajdonképpen semmi. De rájöttem, ami eddig HD_a2 hdd volt, abból HD_b2 lett.
Szóval nagy bátran fizikai cserét hajtottam végre a nasban.
Szerencsére mindkét hdd tartalma megmaradt. Igaz Volume_1 <-> Volume_2 felcserélődtek, viszont visszaállt a jó HD_a2 és HD_b2-reCuccaim: https://kit.co/lafaty
-
lafaty80
addikt
Ha valakit érdekel, eladnám a a masinát, PÜ.
-
beresb
csendes tag
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni WDIDLE utility telepítésével kapcsolatban, olvastam előzőekben, hogy ezzel megszüntethető a wd caviar green-es probléma de hogyan tudom ezt a nas-ra feltenni? Gyakorlatilag nem értek a linuxhoz de valahogy mégiscsak szeretném megoldani a problémát mert a vinyó csak ne menjen már tönkre. Ha valaki tud nekem segíteni vagy tud leírást nagyon megköszönöm.
Üdv,
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Elnézést hogy itt teszem fel kérdésem: Ha mindenáron D-Link, akkor DNS-320, vagy inkább 325? Felhasználási prioritás:
1.) Médiák: képek, mp3, divx, mkv 720p-ig tárolására, más eszközökön (pl. Samu B7000TV) lejátszása,
2.) Torrent, ftp letöltések,
3.) Szokásos központi otthoni fájl tárolókutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
glugi
tag
Sziasztok!
Telepített már valaki naptár-szervert a nas-ra? A cél: helyi hálózaton Lightning-gel, távolról andorid app-al elérni, szinkronizálni az iCal vagy másmilyen naptárakat.
Eddigi próbálkozásaim (debian squeeze-n radicale, aztán pl. devcal) nem vezettek eredményre sajnos (főleg user error miatt). Ha van egyszerű módja, megosztanátok velem? Köszi. -
hgabesz86
csendes tag
Hali!
Ma vettem egy ilyen szerkezetet. Szerintem az árát mindenképp megéri tudásban, de aki a lakásba akarja működtetni annak eszébe ne jusson megvenni. Egy légkondi zaja ehhez képest kutyafüle... és abba sem hagyja. Nemhogy aludni de még zenét hallgatni sem lehet mellette.
Azt hiszem vissza is viszem, hátha visszakapom a pénzem. -
Borisz76
veterán
Nekem nincs ilyen szerkezetem de a fórumot követem és nem olvastam olyan hozzászólást ami a ventik hangosságáról szólna....ergó nem lehet ennyire zavaró.
Vagy a szabályozással van gond mert ha 100%-on megy akkor biztosan lehet hallani.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
glugi
tag
Igen, először ez a lehetőség merült fel, de én inkább egy privát megoldást szeretnék (hülyeség/nem hülyeség, döntse el mindenki ), bár ha jobban belegondolok, az andorid app miatt úgyis "lát" a google...
Na, paranoia off.... Szóval elvileg webdav-on keresztül simán menne a dolog (még ugye funplug nélkül is), de sehogy nem sikerült összehozni így sem.
PHPiCalendar-ral teszek még próbát.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest