Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    válasz Ragnar95 #1701 üzenetére

    Szerintem a jó sci-fi mindig képes fenntartani legalább a látszatát annak, hogy önmagában belül konzisztens. Próbálja minél ritkábban megszegni a saját szabályait, vagy a lehető legjobban elrejteni szem elől, netán valami megkérdőjelezhető (de nem egyértelműen téves) magyarázattal elködösíteni az ellentmondást.

    SPOILER

    (Pl. itt is mondhattak volna még valami wibly-wobly dolgot, hogy ezek nem voltak valódi Cyberman-ek, csak a legjobb közelítés, amit a Master alkotni tudott, de sok volt bennük a "bug", illetve egy anomáliára kellett volna szorítkozni, ami egy kivétel a szabály alól [ami ugye "erősíti a szabályt"], nem pedig kettőre ereszteni, ami már egy új trend...).

    A Cyberman egy nagyon régi, az új sorozatban is számtalanszor feltűnő, jól definiált jelenség, amit eddig kőbe vésettnek tekinthető szabályokkal ismertünk meg. Amint Cyberman lett valakiből, nem voltak többé érzelmei, sőt, egy gyengéjük volt az, hogy ha sikerült kiiktatni az érzelmeket elfojtó rendszert, abba azonnal és abszolút arányban belepusztultak, mert nem bírták elviselni a saját létüket.
    Abban a régi abszolút pusztulási rátában is biztos voltak olyanok, akik szerelmesek vagy szerető hozzátartozók voltak, de mégis vagy engedelmesen végezték feladatukat és/vagy elpukkant a fejük.
    Most, hogy így felidéztem dereng is valami hasonló jelenet abból a fejpukkadós részből, hogy valaki valahol találkozott egy rokonával. Bár már nem tudom pontosan felidézni, hogy mi történt, de szerintem semmi jó, legalább egyikük bele-halt/pusztult a végére. Még az is lehet, hogy ha visszanézném azt a részt, akkor nekem kéne elnézést kérni, mert hogy máskor is történt már hasonló, hogy átmenetileg visszanyerték szabad emberi akaratukat (és itt eleve csak rövid ideig ténykedtek, aztán kamikaze...).

    Hogy jót is mondjak, az vicces és kellemesen bizsergető volt, ahogy Clara fűzte a Cyberman-eket, hogy ő a Doctor. Én nem igazán hittem el neki, de azért jó ötlet volt. Színészi oldalról is nagyon jó, hogy el tudta játszani a hazugot.
    :C

    Ugyanakkor még egy loophole, hogy a Cyberman-ek eddig mindig egyértelműen azonosítani tudták a Doctor-t. Kezdjük csak ott, hogy biztos érzékelhető számukra, hogy hány szív dobog a mellkasában, stb. (De ez még mind magyarázható.)

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák