Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz oriic #2428 üzenetére

    SPOILER

    Én először úgy értelmeztem, hogy az eredeti Doctor (mármint akit ebben az évadban látunk, mert nekem úgy rémlik, hogy korábban is történhetett már ilyen szempontból hasonló esemény) halott (ő az első koponya a sok közül), a legutolsó másolata pedig, aki végül kijutott a vallatóhelyről, az pont annyi, mint az eredeti volt, amikor beolvasta a gép (plusz a saccra néhány napos kör odabent, amit minden másolata megjárt, illetve amit otthon töltött ebben a részben...).

    De lehet, hogy valójában mégsem másolatok készültek róla, míg ebben a szerkezetben volt, hanem csak így élte meg álomszerűen, ami történt vele, míg a halála helyett igazából csak törölgette a gép a memóriájából az utolsó pár napot, mikor virtuálisan meghalt.

    Nem tudom, hogy a kettő közül melyik az igaz, de szinte biztos vagyok benne, hogy effektíven a második lesz érvényes. Már csak azért is, mert gyakorlatilag minden ilyen teleportálás félét így szokás kezelni szinte minden sci-fi történetben, illetve ebben a sorozatban külön fix pont a Doctor, függetlenül attól, hogy az egész létezés összeomlik és újraépül-e körülötte, vagy akár látszólag vele együtt... Na meg, ha gyakorlatilag tökéletes a másolat és végleg halott az eredeti, akkor akár tekinthetjük is ezt igaznak.

    Van itt még egy érdekesség: ha jól rémlik, egyszer már láttuk a Doctor nyughelyét és "maradványait", itt viszont nem maradt vissza olyasmi, csak hagyományos csontváz. Bár ezt is meg lehet magyarázni azzal, ahogy a teleportáló gépet működtette.

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák