Új hozzászólás Aktív témák

  • mrbig

    csendes tag

    válasz DJGABI #65936 üzenetére

    DJGABI: szerintem félreérted az acro mód lényegét.

    Nem arról van szó, hogy ez egy "lazább stabilizált mód", hanem gyakorlatilag egy teljesen más irányítási mód. Stabilizáltban ha elengeded a karokat akkor visszatér a gép vízszintesbe, így ha más nem szól közbe, akkor megáll egy helyben.

    Acroban ezzel szemben ha elengeded a karokat, akkor megáll abban az állapotban ahogy éppen volt. Ha mondjuk 90 fokban balra dőlve, akkor úgy. Bár nem sokáig, mert ilyenkor nincs felhajtó erő (csak balra hajtó), úgyhogy le fogsz esni.

    Acrot ha még soha nem próbáltad, akkor előbb érdemes szimulátorban gyakorolni, mert az elején nagyon sokat fogsz esni. De 2-3 óra szimulátorozás után rá lehet érezni, és ha ott már levegőben tudsz maradni pár percet, akkor irány a való élet. Vannak jó tutorial videók is, amik fokozatosan visznek végig.

    A stab móddal viszont az a gond, hogy behatárolják, hogy meddig dőlhet a gép (van erre betaflighban valahol egy beállítás). Ez ilyen kis gépnél a szabadban kevés lehet ha van egy kis szél, és sodródni fog. Acroban ez nem gond, mert rá lehet feküdni a szélre.

Új hozzászólás Aktív témák