Új hozzászólás Aktív témák

  • ZooLee

    őstag

    válasz Gemma #3018 üzenetére

    de egyelőre nem merült fel az igény a root-olásra. Biztos, ha jobban belemélyedünk a dolgokba, lesznek az olvasás élményét javítandó igényeink, bár nem igazán tudom, hogy mik, mert most is jó olvasni...úgyhogy ezt nem tudom.

    Alapvetően szerintem, ha "rendes" (boltban vásárolt és/vagy rendesen megszerkesztett, elkészített) e-könyvet olvasol, akkor nemigen lesz igényed a rootolásra, mert jól fog megjelenni. Azt az eszközt, amit már alapvetően rootolni kell, hogy normálisan (olvashatóan) jelenítsen meg egy könyvet, azt meg nem szabad megvenni, mert nem sokat ér a parsere... (Mondjuk amíg az ePub "szabvány" használata ennyire vegyes képet mutat, addig a fenti megállapítás nem biztos hogy teljesen megállja a helyét, de azért eddigi tapasztalataim alapján nagyjából így van)

    (#3024) axioma: Kivancsi leszek, a kiselsosok meddig tanulnak papir alapu konyvekbol, me'g az alt.sulisaimnak a kotelezo olvasmanyt se mertem ebook-on adni

    Meddig, meddig, amíg a tankönyvlobbinak az az érdeke (a kis elsősöktől az egyetemi jegyzetekig) hogy pofátlan méretű hasznot szakítson a tankönyvként eladott papírkupacokon. Elnézést a hörgésért, de ez az egyik vesszőparipám, mert döbbenetes, amit tankönyv-fronton látok. Használhatatlan és fölösleges munka-tankönyvek és munka-olvasókönyvek, amiben egyben benne van munkafüzet, tehát a könyvbe kell beleírni, ezáltal az már használhatatlan a következő gyerek számára az egyébként marha drága könyv. (Nagycsaládosként visszaadhatnánk kedvezményért, vagy a következő gyereknél felhasználhatnánk a könyveket, de így...) Az egyetemi jegyzeteknél sok esetben pedig egy-egy évfolyamnál mindössze kisebb (lényegtelen) változások vannak, csak azért, hogy oldalszám-változás legyen, ami miatt az újat meg kell venni drágán - ha egyáltalán lehet kapni.
    A kötelező olvasmányok megint egy újabb kör, jó pár darab megvan, de ami nincs, azt könyvtárból se nagyon lehet beszerezni, mert persze mindenki más is is kiveszi, hát miért nem lehet ezeket központilag megszervezeni és elektronikusítani?

    Na, mind1, elnézést az OFFért, de ez mindig kitör belőlem... :(

Új hozzászólás Aktív témák