Új hozzászólás Aktív témák

  • attiLANte

    tag

    válasz Zola007 #15575 üzenetére

    "egyik ismerősöm pedig váltig állítja hogy ő ért hozzá és az xml-u2 az 4 részre osztott és ilyen:"

    Ha úgy vesszük, mindkettőtöknek igaza van.
    A hétköznapi értelemben vett Cree XM-L egychipes kialakítású, amiből köztudottan van U2 és T6 fényességi osztályú is. Viszont létezik egy 6- illetve 12V névleges feszültségű, XM-L EasyWhite nevű jószág, ami négy kisebb lapkából áll. Ezeket halogén fényforrások kiváltására tervezték magasabb színvisszaadási indexszel, és szintén gyártanak belőle T6 illetve U2 változatot.
    Ebből adódhat a félreértés - sokan/sokszor keverik a családnevet és a fényesség/hatásfok szerinti besorolást, vagy csak pongyolán fogalmaznak. Nem egyszer látom, hogy pl. Cree U2-es ledről ír valaki - ami önmagában nem hiba, csak nem határoz meg egyértelműen egy adott fényforrást.
    A "Cree" a gyártó, az "XM-L" egy led család, az U2, T6, stb. "bin" pedig egy megkülönböztető jelzés adott családon belül, ami a hatásfokra utal. Ezen kívül szerepel(het) még színhőmérsékletre utaló jelölés is, pl. "3C". Tehát ha valaki azt mondja, hogy vett egy Cree XM-L T6 3C leddel szerelt lámpát, akkor már nagyjából tudjuk, miről is beszél. ;)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák