Új hozzászólás Aktív témák

  • WestBam

    Topikgazda

    Sofirn BLF LT1 Andúril 2 (BLF LT1-A2)
    A Sofirn aliexpress store-ból rendeltem, mert itt azt írta az "adó" is a vételár része. Ez igaz!
    A lámpást futár hozta házhoz, mindössze 12 nap alatt ide is ért Kínából.
    A vége így akku nélkül 70$ alatt maradt, nagyjából ez ~22e Ft. Itthon a régebbi verzió kapható 25e Ft-ért, ami kint 60$ alatt van, ~19e Ft. 4 darab 3500 mAh kapacitású akkuval itthon már 35e Ft feletti a vételára, ami annyira szerintem már nem olcsó, ha "csak egy lámpást" akar valaki venni.
    Csak a viszonyítás miatt: Olight Olantern ~33e Ft beépített akkuval, Ledlenser ML6 tartozék akkuval ~43e Ft, Fenix CL30R ~40e Ft.Jelenleg csak az Olantern van a birtokomban, az ML6 ami az "etalon" lámpás -szerintem- éppen ML6 Connect-é változik. Most csak ennek a kettőnek a fényét tudtam összehasonlítani, és azt kell mondjam, hogy az Olantern szemmel láthatóan nem csinál kisebb fényt, mint az LT1! Ezt igazán meglepő fordulatot én sem vártam, hiszen ~360 lumen a fényárama az Olanternnek, szemben az LT1 elvileg 6-700 lumenes fényáramával.
    JÖJJÖN AMI TETSZIK:
    Az LT1 kidolgozottsága és eloxálása teljesen rendben van, felsőbb kategóriában is megállná a helyét. A fénye kellemes, tetszik a fény színhőmérsékletének változtathatósága. A magas akkukapacitás miatt jó futásidők érhetők el, és a ramping alja is kellemesen alacsony fényáramig lemegy. A szabvány 18650 akkuk cserélhetők, illetve szükség esetén 1 akkuval is elketyeg, hiszen az akkuk párhuzamosan vannak kötve, de csak button top akkuval működtethető. Szerencsére nincs nagy áramigénye, ezért nem kell hozzá speciális HDC akku, bármelyik piacon fellelhető darab megteszi. A type-c gyorstöltés is pozitívum, ebben a verzióban már powerbankként is működhet a csatlakozó, ha van hozzá megfelelő kábelünk (nem tartozék a powerbank funkció kábele a csomagnak). Hasznos lehet a kettő fotóállvány menet is a test oldalán és a talpban. Powerbankkal kiegészítve őrült futásidők érhetők el a lámpással.
    AMI KEVÉSBÉ, VAGY NEM TETSZIK:
    Nagy és nehéz. Tényleg az! Nincs mágneses rögzíthetőség, ami könnyen belátható a tömege miatt (cserébe van a kettő fotóállvány menet). Az andúril 2 még mindig egy kattingató világbajnoki edzessél ér fel. Szerencsére a "Simple UI" egyszerűbb kezelést tesz lehetővé, de ekkor a funkciók is limitálódnak, az átlag felhasználók 97%-nak viszont ez is elegendő lesz szerintem. A fényáram valahogy nem hasznosul megfelelően, mert alig -leginkább egyáltalán nem- érzem fényesebbnek, mint az Olantern lámpást.
    VERDIKT:
    Mivel a lámpásokat gyűjtögetem ezért van helye itthon, de ebben az árban már nem a "kiciocco" kategória az ami az eszembe jut, még a gyártótól rendelve sem filléres tétel. Cserébe minőséget kapunk, bár kicsit olyan "orosz" érzésem van vele kapcsolatban, hogy minden téren túl van tolva, túl nagy, túl nehéz, de azért jól működik. A Simple UI-val bárki bátran használhatja, nem tesz benne kárt. Ha választanom kellene az Olantern és e között azért gondban lennék, valószínűleg a műanyag, de fele tömegű lámpást választanám hasonló futásidővel és meglepő módon hasonló fénymennyiséggel. Ami az LT1 felé billenti a mérleget az a cserélhető akku és a változtatható színhőmérséklet.

    Innen rendeltem

    ⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐

Új hozzászólás Aktív témák