Új hozzászólás Aktív témák

  • sb

    veterán

    válasz #75912448 #15796 üzenetére

    A "jövő" képlékeny és nem lehet rá felkészülni így általánosítva. Arra kell méretezni, amit most is látni lehet már a lehetőségekből igényekből:
    - HD
    - 3D
    - minőségi feltételek: 24p, madvr vagy egyéb jobb minőségű render használata, stb...
    - 10 bit
    - h265

    HD-t visz minden konfig kb. A 3D-t kell eldönteni kell-e vagy nem, aszerint lehet konfigot választani. Minőség egyéni preferencia, de normál felhasználásra madvr-rel kár bajlódni, kb. csak a 24p-re kell figyelni, annál is csak Intelnél. 10bit, h265 meg egyedi ill.a jövő zenéje, nem nagyon lehet rá készülni, vagyis nem kell/lehet vele foglalkozni.

    A maradék "átlag" igényre meg bőven jó az Ion-tól felfelé bármilyen konfig. Ion, Brazos, Llano, Trinity.
    Utóbbiakkal nekem az a bajom, hogy számomra nem teljesen HTPC-be valók.
    Teljesítményben feleslegesen sok, mivel a fentiekre elég az Ion-Brazos. Ezek már inkább általános célú gépeknek jók. Egy kis net, flash játék, egyéb játék, ez+az. Ez már más célterület nekem. Felesleges, cserébe meg kell küzdeni a fogyasztással, hőleadással... és az árral is, amint látjuk. :)

    A HTPC vs mediaplayer nekem szintén mást jelent. Nem teljesítménybeli különbséget hanem rugalmasságot. Amit a media player nem tud azt egy Ion is tudni fogja, nem kell hozzá 4-5x sebességű Trinity. A rugalmasság a kulcsszó.
    Nálam pl. az XBMC volt a meghatározó és ezért lett HTPC: film lejön, scraper frissít, film adatok megjelennek, csak a play-t kell nyomni a letöltés után.
    Szülőknél is megy egy HTPC. Ott kérdés volt, hogy melyik az "egyszerűbb" megoldás, hisz ők nem fognak gépet bütykölni. Papíron a médialejátszó az egyszerűbb. A gyakorlatban a HTPC az előbbi miatt.
    Egyszer kellett beállítani, most az automatikusan letöltött poszterek és dvd borítók, leírások között kell csak navigálniuk, nem filmcímek között. Vannak spec funkciók a táv-ra beállítva, stb.. De nálam pl. van átméretezés, normális felirat kezelés, hangcsúsztatás, stb...
    Szóval más világ. Emiatt szerintem tök mindegy melyiket hasonlítjuk a 210-hez.

    @TCr: Elviszi a Brazos a Win7-et. Nem egy villám gondolom, de elfut rajta szépen. Nekem Ion-om van (Intel Atom cpu + Nvidia gpu), ez gyengébb mint a Brazos, de azt a percet ki bírom várni amíg a Win elindul, utána meg lejátszik mindent (ami nekem kell: HD filmek, 3D-t nem nézek).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák