Új hozzászólás Aktív témák

  • sb

    veterán

    válasz cekkk #17184 üzenetére

    HA arról beszélünk akkor igen, de itt - és pár más hsz-ben is korábban - egy A10-ről volt szó! 4 mag, 3+ GHz, 100W TDP. Ez baromira nem a HTPC kategória szerintem, hanem egy vga-val inkább a gamer kat, abból is a közepe, nem a legalja.

    Erre értettem, hogy itt érdemes már Intellel foglalkozni, mert ha ilyen cpu teljesítmény kell akkor abban az Intel fogyasztás/teljesítményben sokkal jobb, mint az AMD. Gpu-ban pedig ahogy írtam: ízlések és pofonok: SB-ben a HD2-3000 még bajon 24p-vel, Ivy-ban az sem gond, HD4000 madvr-hez is elég ami megint csak nem kell 90%-nak sem, DXVA-ra meg a HD2500 is elég.
    De ha mégsem, erre írtam, hogy annyival jobb fogyasztásban, hogy egy diszkrét vga is elfér mellette. :)

    Kisebb kategóriákban már kevésbé fér el a+vga, ott inkább egy A4-A6 2-3 maggal a jobb alternatíva. Ezeknek már sem árban, sem teljesítményben/fogyasztásban nincs akkora hátrányuk. Hátulütője, hogy ilyen kisebb gépnél még kisebb házak jönnek képbe ahol az intel kisebb fogyasztási előnye felnagyítódik. Szóval itt sem teljesen egyértelmű a dolog.

    @Tobee, #17188:
    Ha ilyen általános célra kell akkor kellhet egy erősebb proci. Bár nekem most egy Atomon bent van kb. 100 torrentem (volt már több is) és közben a fullHD-vel sincs baja. BD50-et is próbáltam már rajta (HDD-ről), azzal sem volt gond.
    Szóval ehhez képest kell mérni. Ha az Atom/Brazos-t vesszük 100%-nak cpu teljesítményben (ami a fenti általános igényeket bőven viszi), a kétmagos AMD-k kb. 300%. G5-8xx kb. 400%. Egy jobb 4 magos AMD, Intel i3 pedig 5-600%.
    A 24p nálam is alap, AMD-vel nincs gond, Ivyval elvben szintén nincs, csak SB-vel. A képminőség relatív. A HQV tesztekben az AMD jobb, mint a HD2500, a HD4000 már egálban van, de speciel én minden driveres sz*rt kikapcsoltam az AMD-n is, amitől a sok pontot kapja (denoise, sharpen, stb...). Szerintem kifejezetten szarabb a képe, mint nélküle. Inkább egy madvr, amivel többet el lehet érni.

    @gorbep: A reclock-al az a baj, hogy 23.976 és 24.000 fps között is van 5 perc különbség egy 2 órás filmben, nem 5mp, ahogy írod. Ha 5mp lenne akkor is gond lenne a hang időzítéssel, hiszen már az is észrevehető csúszás. 5 perc meg még inkább. :D
    Hang resample kell, ami megint elég szar dolog.
    De ettől függetlenül tényleg kib*szás ez a 23.976fps.

Új hozzászólás Aktív témák