Új hozzászólás Aktív témák

  • marcias

    őstag

    Sziasztok!
    HTPC építésére adtam a fejem. Asztali gépet már raktam össze, de azért ez nem egészen ugyan az, ezért kéne más segítsége.
    Annyit sikerült kiderítenem, hogy speciális házat kell hozzá beszerezni. Az első gondom itt kezdődik. Hogyan oldható meg a távirányítóval történő kezelés? Az alaplapra kell vmit integrálni, vagy a ház elejébe egy érzékelőt? A a ház elejére, akkor hogyan lehet összekötni az alaplappal úgy, hogy tudja, mit nyomkodok a távkapcsolón?
    A másik dolog a szoftver. Csak halvány elképzelésem van róla, hogyan működik, illetve fogalmam sincs róla, melyiket érdemes telepíteni. Eddig hallottam fizetős (Asyis) megoldásról, ingyenes, winre vagy linuxra telepíthető szoftverekről, de állítólag az XP Media Center is erre való... Esetleg valaki elmagyarázhatná, hogyan működik ez, mert én úgy képzelem el, hogy van az asztalon egy ikon, és ha rákattintok onnantól kezdve már távkapcsolóval is irányíthatom.. :F
    Aztán azon is gondolkoztam, hogy adott egy 1280x720-as felbontású hdtv, DVI csatlakozással. Ha erre rákötöm a gépet, akkor hogyan tudok ilyen (PC-knél nem használatos) felbontást beállítani? Ezen túl gondolom nem lehet akadálya a kapcsolatnak.
    További nehézségeket okoz a bővítőkártyák megoldása. Érdemes egy jobb alaplapot választva letudni a hang (esetleg video) kérdését, vagy vegyek külön tunert, hang- és videokártyát? Ezen túl tuner és hangkártyák terén sem vagyok vmi tájékozott, azt sem tudom itt milyet érdemes beszerezni? :U Ha viszont mind a 3-at szeretném, akkor már jónéhény htpc házról le kell mondanom a szűkös hely miatt. Én speciel egy olyan micro-ATX házat gondoltam, amire egy HD2400PRO kerülne, meg egy tv-tuner, és a hangnak az alaplapit használnám.. :)
    Köszönöm a segítséget!

    Steam: marcias88

Új hozzászólás Aktív témák