Új hozzászólás Aktív témák

  • #75912448

    törölt tag

    Gyerekek, ne bénázzatok :)) Nem kell XBMC-t elindítani, regisztrit buherálni, legalábbis Windows alatt. Tehát probléma esetén:

    Asztal/jobb egér/képernyőfelbontás, vagy Vezérlőpult\Minden vezérlőpultelem\Képernyő\Képernyőfelbontás

    Itt felugrik egy ablak, ezen belül katt Speciális/Monitor és a legördülő menüből kell kiválasztani azt a néhány felbontást, amit teljes képernyős üzemmódban is szeretnénk használni, tehát pl 23 (23,976 miatt ), 24,50 és 60Hz, majd Catalyst driverben egyenként 0-ra húzni az Overscant. Ezután vissza 60Hz-re, és XBMC, MPC-HC frekiváltásnál már nem lesz körbe csík.

    Tévé:

    Ha a HTPC-t nem használjuk játékra, nyugodtan lehet az említett bement DVD vagy Blu-ray, ha ott aktív a Képernyőhöz Igazítás opció. Tudniillik a 16:9 módok minden esetben kissé belenagyítanak a képbe - amit nagyon nem szeretünk -, ezért kell a tévé 1:1 beállítását használni, mely Samsung esetén a Kép. ig. funkciónak felel meg. Ha ez kész, nem lesz sem túlnyúlás, sem nagyítás, tökéletes 1:1 pixelt kapunk működő 24p mellett. Ha nincs 24p mód a tévében, akkor valószínűleg automatice átvált ha 24Hz-es jelet érzékel.

    Megjegyzem én BD mellett is 1:1 megjelenítést használok, nem pedig 16:9 módot. Végül hozzátenném, hogy Linux esetén gőzöm sincs, hogy lehet asztalon frekit váltani overscan beállítás miatt :D de feltételezem nálad inkább a tévé képernyőjének méret túlnyúlása volt gond, pontosan a 16:9 mód miatt.

Új hozzászólás Aktív témák