Új hozzászólás Aktív témák

  • _Smooth

    senior tag

    Sziasztok!

    Visszatértem sokak örömére :)
    Egy kis tanácsra/megerősítésre/cáfolatra, illetve némi infóra lenne szükségem.

    Jelenleg egy FM2-es mATX rendszerem van HTPC gyanánt.
    Szeretem is, nincs vele semmi bajom, csak belefutottam ebbe az Asrock Q1900DC-ITX-be.
    Totál belezúgtam. Érzésre tökéletesen elegendő lenne számomra. (XBMC, Spotify, böngészés, Win8.1)
    Fontos szempontok: HDMI, 1080/24p, néma, alacsony fogyasztás, DC in, ITX méret. (wifi, 3D és UHD jelenleg nem szempont - akkor meg remélhetőleg lesz már hasonló eszköz ismét, ami már azt is gond nélkül gyűri).

    Ami miatt váltanék most az A6-5400K-ról, az legfőképpen a tápegység. Jelenleg a gép egy extra slim házban van, amiben valami kis vacak táp van, ráadásul a baromi zajos 4cm ventit is ki kellett iktatnom, ami miatt szerintem hamarosan ki fog nyiffan. Két lehetőség maradt, keresek egy paneltápot (vagy picoPSU), vagy eladom az egészet és kb ugyanannyiért veszek egy ilyen külső tápos megoldást.

    Gondolkoztam az AM1H-ITX-en is, de szimpatikusabb az intel hasonló teljesítménye alacsonyabb fogyasztás mellett (passzív hűtővel).

    Van-e bármi kifogás, érv, javaslat ezek alapján?

    Azt néztem, hogy a Q1900DC SO-DIMM RAM-okat kezel (ráadásul, jól láttam, hogy J1900 tud dual-channelt az AM1-esekkel szemben?). Ilyen NB RAM-ból bármit megeszik ez a jószág? Vagy válogatósabb lenne ennél? Mit érdemes? (Nézegettem, hogy használtan viszonylag baráti áron lehet kapni 2×2GB-t)

    Jól sejtem, hogy egy ilyen 70W-os is elég lehet? Vagy inkább ennek a 90W-os változatát lenne célszerű? (merevlemezek külsők, bent csak a lap+cpu+ram+ssd lenne - esetleg egy slim BD olvasó)

    Ez bizony jó hosszú lett, de köszi előre is :)
    Üdv
    Smooth

    # I got bored one day and put everything on a bagel...

Új hozzászólás Aktív témák