Új hozzászólás Aktív témák

  • dagobah

    csendes tag

    válasz Oszilaci #37760 üzenetére

    Nem csak a madzagról van szó mivel ha HTPC-t használunk lejátszásra akár hangról akár képről van szó az elért minőség többekközött az azon futó szoftvertől,szoftverektől is függeni fog mivel ez is hatással van a feldolgozott adatfolyamra.

    Abban természetesen van igazság, hogy ha a lejátszó eszközt cseréled, (de beszélhetnénk más eszközről, erősítő, hangsugárzó, tv, projektor is) jobban hallható/látható a külömbség hiszen ezek azok a komponensek melyek cseréjekor az esetek többségében (de nem minden esetben) nagyobb a változás mértéke. Ez viszont nem jelenti azt, hogy a kábelek cserélye csak "placebó" hatás lenne. A hallható/látható hatás mértéke nagy mértékben függ az adott rendszer minőségétől. Gyengébb rendszerek esetében a hatás is kisebb lehet amit elképzelhető, hogy nem mindenki érzékel azonos módon vagy mértékben, de egy bizonyos (egzaktan nem meghatározható) minőségi szint felett már mindenki számára egyértelmüen érzékelhető a változás és ehhez nem kell érzékenyebb látás vagy hallás.

    Mindíg rendszerben kell gondolkodni és függetlenül attól, hogy sztereo vagy házimozi rendszerről van szó a kábelek is a rendszer (nem elhanyagolható) részei és ugyanúgy beleszólnak a hang és kép minőség alakulásába.

    Az általad említett több milliós házi mozi sem csak a a HTPC,ERŐSÍTŐ és a hangfalak minősége miatt volt olyan amilyen hanem a minőségi kábelek miatt is. Gyanitom igen csak meglepödnél ha az abban a rendszerben lévő kábeleket kicserélnék szokványos "gagyi" kábelekre és ismét meghallgatnád, biztosan merem állítani, jól hallanád a különbséget. ;)

    [ Szerkesztve ]

    Pesszimista ember nem létezik. Aki azt állítja magáról, hogy pesszimista az valójában nem más, mint egy jólértesült optimista.

Új hozzászólás Aktív témák