Új hozzászólás Aktív témák

  • Patice

    Topikgazda

    válasz Formaster #50934 üzenetére

    Megpróbálok válaszolni...

    A NAS + HTPC kombó nagyon csábító gondolat, de nagyon nagy tapasztalatot (főleg Linux) és sok ügyességet igényel a profi szoftveres konfigurálása. Miért? Mert ez a szerver-kliens séma "megerőszakolása", amikor a szerver egyben egy kliens is durván egyszerűsítve.

    Kezdjük a kérdéseiddel. Az a lap és a proci hardveres alapnak OK, a RAID manapság már mindenhol szoftveres, ez otthoni környezetben teljesen megfelelő, szervereknél is kezd kikopni szerintem a hardveres RAID kártya. Más részről úgy érzem a szavaidból, hogy neked csak otthoni médiaszerverre, háttérben letöltős gépre van szükséged, amit rákötnél egy TV-re is.

    Médialejátszás szempontjából a hardvered alkalmas a kadenciahelyes 1080p-re, akár a 4K-ra is, de utóbbi esetben kompromisszumra fogsz kényszerülni, mert a 4K+HDR jelenleg csak Windows-on megy, Linuxon kernel szinten kell megoldani az implementálását, ami nem tudom hol tart és megvalósul-e egyáltalán.

    Virtualizálás: ehhez kell egy host OP rendszer, amire a linkelt szoftver ugyan képes, de dedikált VGA nélkül nem fogod tudni kihasználni a proci IGP-jét (nem fogod tudni odaadni a virtuális gépnek kizárólagos használatra), ezért a MadVR virtuális gépen szvsz. felejtős.

    Amit tehetsz ezzel a hardverrel, hogy felraksz egy alap Debian-t és elkezdesz felrakosgatni parancssorban olyan szolgáltatásokat, amikre szükséged van és ezeket sintén paranccsorban konfigurálod. Így talán nem fog összeakadni egy Kodi a többi szolgáltatással.

    Vagy LibreELEC és pluginekkel elkezded kibővíteni a tudását.

    Vagy Windwos 10 + Kodi és szintén pluginezed, de kb. ez a legrosszabb megoldás, mert a Win10 nem HTPC/médiacenter szerephez lett kitalálva. Ezt esetleg lehet faragni PowerShell-ből, vagy fizetős optimalizáló programokkal.

    Ha Win10, akkor adnék esélyt a MediaPortal-nak, vagy JRiver-nek is, de ezek csak a médiacenter funkciókat tudnák megoldani, a szerver részét nem tudom, hogyan lehet alattuk megoldani.

    A legjobb lenne különválasztani a két szerepkört: erős szerver + gyenge kliens(ek) célhardverrel. :K

    Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

Új hozzászólás Aktív témák