Új hozzászólás Aktív témák

  • Whito

    csendes tag

    Sziasztok,

    Van egy nagyon idegesítő problémám a gépemmel, remélem tud valaki ötletet adni a kinyomozására.
    HD 4550 kártyának a HDMI kimenetén viszem ki a jelet a TV-re. Olyan jelenség van sokszor (de nem reprodukálhatóan), hogy be van kapcsolva a HTPC és a windows login képernyőjét mutatja éppen a gép és én belépek a windowsba és ekkor eltűnik a kép és a hang a TV-n ezután (tehát login képernyő még látszik, miután a windowsba belépek, eltűnik a kép teljesen). A képet nem tudom visszahozni, csak ha rebootolom a gépet a kikapcsoló gombbal vagy távolról rebootolom. A gép ilyenkor nem fagy le, megy rendesen, mert ha remote desktoppal távolról belépek, akkor bármit tudok vele csinálni, csak helyből nem "elérhető". A remote desktopot amúgy sokszor használom és ez is oka annak, hogy be kell loginolni helyből, mert a remote session lockolja a helyi windowst amíg bent vagyok.

    Igazán tanácstalan vagyok, hogy a problémát miben kell keresni, mert kb. 5 komponensre is tudnék gyanakodni, hogy mi okozza:

    - Windows? (Vista Ultimate 32bit)
    - HDMI kábel? (Drága aranyozott, csilli-villi kábel)
    - TV?
    - VGA? (Radeon HD 4550)
    - Remote desktop meghülyíti?

    A TV-n a PC bemenetre volt/van kötve a HDMI, de végigpróbáltam a másik 3 bemenetet is, mindegyiyken előjött a jelenség. A legfrissebb Catalyst van fenn. A Vista automatikus frissítések bekapcsolva.

    Tudna valaki tanácsot adni, hogy mit lehet tenni, kipróbálni?

Új hozzászólás Aktív témák