Új hozzászólás Aktív témák

  • Icewind

    aktív tag

    Szépjónapot!

    A következő hetekben azt hiszem én is összedobok egy htpc-t, már régi álmom :) Sokat olvasgattam a témában, már tisztul a kép, de ilyen összegeknél azért kell az embernek némi megerősítés :B

    Természetesen FULL HD videok lejátszására is használnám, de a hangminőség is igen fontos. Játékra nem, arra itt az asztali gép. Ami még szempont hogy azért a fogyasztás mérsékelt legyen, és persze halkan dolgozzon.

    Ez a terv, bár még több helyütt kétséges:

    Processzor: AMD Athlon X2 5050e AM2 45W

    Memória: válsag ide vagy oda a ddr2 olcsoért van, úgyhogy veszek az asztali pc-mbe egy 4gb kitet, aztan a mostani 2x1gb a-data cl4 menne mozizni..

    Alaplap: na ezt még nemtudom pontosan. Szimpatizálok a Gigabyte-al, elöször egy GA-MA780G-UD3H-ra gondoltam, mert h 780G meg hdmi.. De mivel tervezek külön vidkarit, így asszem egy olcsóbb is elég lenne, akár egy GA-MA74GM-S2H...(?) a csatlakozásokon kívül mire kéne figyelnem :F

    CPU hütő: Scythe Mini Ninja passzívan, esetleg egy Scythe GentleTyphoon ráfogatva..

    Ház: Mindenképp full fekete kéne és fektetett, így egy csomó kiesik. Egy ThermalTake DH101 (VF7000BNS)-re gondoltam.

    HHD: két notebook vinyó lenne az igazi, de az megintcsak +költség, és épp most készülök új vinyót venni az asztali gépbe ---> így a jelenleg benne lévő 2db 400GB-s WD költözne át..

    Táp: Mivel ez lenne a leghangosabb kompotens, így próbáltam valami halkat választani, ez pedig a Enermax PRO82+ 425 Watt lenne, teljesítményre gondolom bőven elég, és állítólag az egyik leghalkabb ventis táp... jobb ötlet max 20 körül?

    Egyebek: valami max 6-7 ezer forintos dvd író, pár Scythe GentleTyphoon venti a házba, és persze egy IMON VFD :)

    VGA: Ezen még filózok. 1.3as HDMI-n lenne rákötve egy 47colos philips full hd-re. Van pár elvárásom vele szemben:
    - natív hdmi
    - passzív hűtés (majd max az egyik venti ráfordul)
    - alacsony fogyasztás
    - max 15-20K
    van ilyen? Ati 4xxx, kisebbek között nézelődök, sok megfelelne legalább 3 kritériumnak, de a legtöbb elvérzik a HDMI-nél... tudom tudom, soknál kapok hozzá DVI/HDMI átalakítót, de ha már ennyit áldozok rá, meg amúgy is full hd rendszer, nemár hogy a lényeget kelljen átalakítgatni..

    Hangkártya: Itt inkább az a kérdésem, hogy legyen/ne legyen? Bizony fontos a hang, nem a csúcskategória, de azért mégiscsak van egy Dali Concept 5.0 szettem, amit valszeg egy yamaha erősítő fog hajtani, és SPDIF-en keresztül (sztem optikain) lenne összekötve a géppel.
    Olvasom hogy többen írjátok, hogy a digitális jelnél teljesen mindegy, mert a hangkártya nem vesz el, nem tesz hozzá, csak átvezeti. Másrészről olvasgatja az ember a teszteket meg véleményeket, hogy ennek meg annak a hangkártyának ilyen olyan jó hangja van, meg házimozi rendszerhez is ajánlott..stb.. Akkor most hogy is van ez? :F Ezek a vélemények csak az analóg kapcsolódásról szólnak?? nemvágom :)
    Nem csak a filmek fontosak, ez lenne az elsődleges "music centerem" is.
    TEHÁT: Teszem azt egy CD minőségű - mondjuk szimfónikus vagy akármilyen komolyabb - zene, SPDIF-es kapcsolódás esetén, azonos feltételek mellett (erősítő, hangfalak) TELJESEN UGYANOLYAN LESZ EGY ALAPLAPRA KÖTVE, MINT HA MONDJUK EGY ASUS XONAR D2 HAJTANÁ? :F

    Nagyjából ennyi, minden választ/észrevételt szívesen fogadok, köszöntem előre is :)

    üdv

Új hozzászólás Aktív témák