Új hozzászólás Aktív témák
-
dokar
addikt
Nekem az egyik kedvenc szabadidős elfoglaltságom. 185 cm magasságomhoz 80-85 kg párosul, ergo nem vagyok kövér.
Imádok enni és különböző ételeket kipróbálni.
Érdekelnek a tradíciók, hazánkban és egyéb országokban lévő étkezési szokások, etelekkel kapcsolatos kultúrák.
Amit szeretnék mellőzni ebben a topikban: elhízás, diéta, gyógynövény, káros kaják... stb és ehhez hasonló off dolgok.Topikindítónak fel is teszek gyorsan kérdést:
Miért csinálják dunántúlon pirosan-hagymásan a tökfőzeléket, krumplifőzeléket?
Mi a különbség a paprikás és a pörkölt között?
extra - SEXRay
-
dokar
addikt
válasz
kicsitomi88 #11 üzenetére
akkor te is biztos alföldi vagy, mert dunántúlon úgy vettem észre, hogy nem ismerik a majomfogót. bár nekem ez az étel mindig a babérleveles fehér színű krumplifőzeléket jelentette, ami enyhén ecettel tovább ízesítettem. de itt veszprémben az asszony csak a paprikás-hagymásat hajlandó megcsinálni.
extra - SEXRay
-
dokar
addikt
elutazok pár napra romániába konferenciára, brassóba.
tudtok vmi spéci ételt ott, amit feltétlenül kóstoljak meg?extra - SEXRay
-
dokar
addikt
-
dokar
addikt
múlt héten kalocsán voltam nászúton, ott olyat ettem, hogy halfalatkák paprikás mártással. finom kis sült kockák voltak és mártogatni kellett. sztem nagyon különleges egy halétel.
extra - SEXRay
-
dokar
addikt
csináltám egy új ételt:
rövidkaraj, jól megfűszereztem (só, fekete bors, tarkabors, kevés ételízesítő, sok fokhagyma), majd fokhagyma krémmel jól bedörzsöltem. kevés olajat raktam alá, tetejére mustárt kentem. pár perc után megfordítottam és a másik felére is mustárt tettem, majd krumpli- és répakarikákkal fedtem be. öntöttem rá egy kevés vörösbort és lefedtem az üvegtetővel fél óra múlva készült el. a hús megsült. a krumpli és a répa a sült és párolt zöldség közötti állapotban volt. a fölösleges lé is elpárolgott. az asszonynak nagyon ízlett.
már csak nevet kéne adni az ételnek.extra - SEXRay
-
dokar
addikt
új étel (saját recept):
fűszeres sertéssült zöldségekkel tormás fokhagymás tartármártással
a krumpli egészben sült meg a hús mellett, a répa vastag karikákra lett szeletelve.
a hús fűszerezése: fokhagyma, bazsalikom, csipetnyi majoranna, só, bors, delikát,1 dl bor, füstölt szalonna zsírjasokkal finomabb az étel, ha nem étolajat használok, helyett a régi fajta kevés zsiradékos megoldást részesítem előnyben. hasábkrumplit már alapból utálom, pedig a 90-es években nagy divat volt. manapság már a vendéglátóhelyek is szépen térnek át a finomabb ízekre: szték-burgonya, tepsis burgonya...
[ Szerkesztve ]
extra - SEXRay
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fotók, videók mobillal
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- Gyúrósok ide!
- Gaming notebook topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Projektor topic
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...