Új hozzászólás Aktív témák

  • HSM

    félisten

    válasz bobalazs #18867 üzenetére

    Szerintem éppen a JEDEC szabvány miatt van csak jóval kevesebb ciklusra hitelesítve a legtöbb flashmemória csip, mint amennyit ténylegesen napi használatban bírna, mivel szabvány szerint egy évig kell tudnia őrizni az adatokat.
    Példának itt a Samsung 840 PRO, 3000 programozási cilusra hitelesített memóriákkal, és ha megnézed, egyhetes pihentetésekkel (ha jól emlékszem a metodikára, ezért most nem olvasom el elölről) ezért tudott 3000 ciklus helyett (256GB*3000=750TB) nagyjából 10 000 ciklusnak megfelelő 2,4TB-ot felírni magára.

    Én úgy vélem, jóminőségű meghajtóknál (gondolok itt elsősorban a vezérlő műszaki színvonalára és a memóriacsipek minőségére) egyáltalán nincs miért aggódni, ugyanakkor a gyengébb minőségű cuccokból összerakott meghajtóknál sokminden előfordulhat. Lásd a linkelt tesztben a sima Samu 840-esnél hiába az azonos színvonalú vezérlő, mint a PRO-ban, ott mégis előfordultak adatvisszaolvasási hibák 300TB írás után ugye az említett igen rövid pihentetési idők mellett is, míg a PRO 2,4TB-nál bekövetkező teljes összeesésén kívül hibát nem produkált.

Új hozzászólás Aktív témák