Új hozzászólás Aktív témák

  • Kolondrum

    félisten

    válasz jeni #26044 üzenetére

    Az igazat megvallva egy éppen postán lévő notiban olyan van aminek csoda, hogy smartja van, írása 200megát sem haladja meg seq-ban, de veri bootban az én gépemet. Korábbi széria, kis cpu, kevés ram, de veri. Annak kondinak 97%-de mutat, de miért azt nem tudni, a wear level decimális 3, ennyit tudtam meg, ja meg, hogy 4x volt indítva élete során. :DDD Teszi a dolgát a gép, villám gyors, 2011-es az SSD. Akkor meg minek itt sírni a modern hülyére okosított SMARTokkal amik ha fingok már kondi csökkenést mutatnak? Lehet nekem nem nagy tétel, de egy ilyen 120-as SSD ma már nem nagy pénz. Jó egy 256-os, 480-as más dolog, de úgy tudom a mérettel nő az össz várható élettartam is és egyes esetekben a sebesség is.
    Sőt van aki azt sem vágja mi ez az írás téma, meg SMART meg TBW meg kondíció, meg szabad terület hagyás, meg TRIM, meg SLC-MLC-TLC. Ezeket a fogalmakat nem ismerik páran, úgy veszik, hogy olyan HDD ami nem forog, mert memóriákból épül fel és slussz. Mennyire egyszerű az életük mi? :D Jó engem is érdekel mi miért van csökken stb, de attól még megy. Van 2 hibás szektorom és ha jól látom még 64 ha gáz lenne, van éppen 686 hirtelen áramkimaradásom ami jééé épp a be-ki kapcsolások számával egyezik meg, meg van még itt pár furcsa dolog, de tény: Seq maxon megy, nincs több hibás szektor és ha 45 fokon főzöm egész nap akkor sem sír a szája, hogy kiparucanok.
    Merem állítani ami jön 6.5Tb-os Intel 96%-al és megy eladóba a notiba, az biztosan majd óbégatás tárgya lesz.
    Jah és még valami. Egy másik nonames SSD-n úgy frissült a F/W, hogy közeben frissült a win10, nem kellett boot lemezt írni meg semmi, elment 100-ig boot előtt egy dos ablak szerűség és kész. Kritikus hibát javított, ennyit tudtam csak meg. Köszöni megy most is és veri az intel 530-asom (bocsi korábbi 530-asom mert máshol van már). Azt tudni kell, hogy minden szóba került SSD ugyan olyan notiban volt, annyira egyformában, hogy SSD cserével észre sem vették a gépek a cserét. Kivétel az enyém, az izmosabb darab.
    Ez a kis gizda 2430M 4gb rammal megelőzte bootban a 3720QM-et 8gigával. 200-al sem ír seq, az enyém meg közel 500-al. Nincs igazság. :D

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák