Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    @Lauda: Majd kérünk beszámolót, hogy mennyivel gyorsabb, mint a RAID HDD-k. Gondolom ég és föld a különbség. Nem a benchmarkeredményekről beszélek, hanem a sebességérzetről (boot, programok indulása).

    Ez az inicializálós szöveg tetszik, így még nem hallottam. Szerintem nem inicializálás az, inkább a partíciós tábla típusa (GPT vs. MBR). A Macrium is flottul megcsinálja, de én a helyedben, ha a gép UEFI-s, akkor GPT+EFI bootra mennék rá és újratelepíteném az OS-t, néha az UEFI BIOS gyorsabban tölti be a bootmanagert GPT-ről, mint MBR-ről, igaz nem mindegyik gépre igaz. A GPT-t érdemes választani, hacsak nem használsz dualbootba Win7-nél régebbi OS-t. Persze az MBR-rel sem veszítesz sokat, a GPT csak akkor kötelező, ha a gép csak azt támogatja, vagy ha a meghajtó nagyobb, mint 2 TB, egyébként opcionális. Sima BIOS-os gépnél meg csak MBR-rel lehetséges bármit is használni.

    Ne felejtsd el, hogy SSD-re a Win install is sokkal gyorsabb, alig hosszabb, mint egy klónozás. Igaz be kell lakjad újra a rendszert, de tiszta lappal kezdesz, meg a Win is gyorsabb, ha friss telepítés.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák