Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz Lauda #28691 üzenetére

    Teljesen normális a 20 GB/nap, vagy alatta. Szerintem a mostani 14,55 giga/nap alá is be fog menni a statisztikád hosszútávon, ha mondjuk egy év távlatából nézed. Ilyen léptékű írásokat, nem hogy az MLC, de a TLC is bőven bír évtizedekig, ezért tart tőle a legtöbb ember feleslegesen. Hamarabb fog a vezérlő tönkremenni, mint hogy a cellák elhasználódjanak.

    Nálam Linuxon az első nap 75 giga írás volt (SSD tesztelése, mentés visszahúzása, OS intall, stb.), aztán pár napra rá már lement 30 giga/napra az átlag, aztán fokozatosan csökkent 20, majd 10 giga/nap alá, most jelenleg 31 nap után 8,65 giga/napnál járok, igaz a Linux sokkal kevesebbet is irkál, mint a Windows, meg nagyobb játékkal nem is játszok ezen a gépen (mindössze 89 giga foglalt az 525 gigából, kicsit overkill ez a tárterület, főleg, hogy most már nem torrentezek annyit, mint előtte). Ilyen ütemben 50 és fél év alatt érem el a Crucial által megadott 160 terás garanciális íráslimitet, és még ennyi írás után is megy tovább a meghajtó, csak garancia nem lesz rá, de az amúgy is lejár 3 év múlva.

    A másik SSD-men nem is néztem, mert csak egy másodlagos, játékra használt laposban van, csak egy biztonsági mentést húztam vissza rá 100 giga körüli méretben, meg ment 2 órát, szinte alig használom, majd a hétvégén fogok rajta rendszert reszelni és játszani néhány órát. Arra a meghajtóra 240 TB-os limit van megadva, szerintem majd ilyen 100-120 év múlva el is érem, csak azt nem tudom, hogy akkor majd honnan veszek másikat, 136-156 évesen már a teszteket is nehezen nézi át az ember :DDD

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák