Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz Bodz #39324 üzenetére

    Talán az SX8200 kivétel az olyan jó áron van. De egyetértek ubyval, sok ember megy bele vakon a 970 EVO meg hasonlóba, mert azt olvasta, hogy az 6-szor gyorsabb. Na, az nem éri meg a felárat. Ha nincs nagy felár, én senkit nem beszélek le az NVMe-ről, én is azt vennék. Sőt, az SX8200 felé azért is hajlanék, mert ott a gyártói garanciát akkor is lehet érvényesíteni 5 évig, ha a bolt nem adná meg az 5 évet, meg gyorsabb, meg +12 giga. De az EVO is teljesen jó vétel, sziklaszilárd, semmi gyengesége nincs, ha megadják rá az 5 évet, átlag felhasználásra azzal sem fog senki mellé, ráadásul régi gépbe biztonságosabb vétel, kivéve, ha AMD.

    Ami miatt ez felmerült, hogy a kérdező 970 EVO Plusban gondolkodik, meg egy másik kérdező kifejezetten a PCIe 4.0-ra hajt. Az ezekből eredő tévhiteket akartam csak eloszlatni. Sajnos sok gyártó elvakítja ezekkel a sok GB/sec csodaszámokkal az embereket, főleg, akinek az első SSD-je lesz, és még nincs tapasztalata a témában.

    Különösen játékosoknak szoktam az azonos áron dupla tárterületű SATA3-ast erőltetni, mert tapasztalatból tudom, hogy a nagyobb tárhely sokkal jobban jön, mint max. -5% különbség betöltési időben. Nem éri meg, hogy 3-4 játék alig kicsivel gyorsabban ha betölt, de cserében a többi a lassú HDD-n darálódik le. De ez sem mindig opció, mert pont az SX8200 van olyan jó árban, hogy nem tud vele versenyezni a dupla tárterületű olcsóbb SATA sem, de egy Samu 970-essel már simán.

Új hozzászólás Aktív témák