Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz Stauffenberg #47123 üzenetére

    Amire már le lett írva az előző válaszban, hogy ha adatbiztonság akkor fájlrendszer szinten naplózó fájlrendszer használata javasolt, az exFAT viszont nem az és csak a Windows - macOS kompatibilitás + a kisebb írásterhelés - ami egy ilyen külső SSD-nél nyilván nem téma, egy pendrive-nál inkább - miatt erőlteti a Samsung is, mert más értelme nem nagyon van.
    Az meg a másik topikban már le lett írva, hogy el kellene végre fixen dönteni pontosan milyen használat a cél és milyen operációs rendszerrel, majd annak megfelelően meghagyni vagy megváltoztatni a gyári beállításokat, fájlrendszert. Ahol ha a macOS és APFS van állandóan emlegetve és Windowson majd másik külső SSD lesz használva, akkor értelemszerűen adott az (APFS) a lehetőség, a titkosításhoz pedig a beépített FileVault vagy a Samsung beépített hardveres titkosítása a gyárilag mellékelt szoftverrel ha kezeli az APFS kötetet.

    Mármint esetedben annyi a saját hardver- és szoftverkörnyezettől meg az adott tesztprogramtól és annak beállításaitól függően, mert pl. másnál (igaz az 2 TB-os modell) Macen jobb értékek lettek exFAT esetén, Windowson pl. ezen és ezen tesztekben lévő mérési eredmények jobban közelítették az 1 GB/s értéket, stb.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák